Stvari koje su se mogle desiti za vrijeme neformiranja vlasti u BiH

Slikovni rezultat za dodik izetbegovic
Izbori su bili prošle godine. Građani BiH su izabrali nove predstavnike, međutim, oni prema onome kako rade izgleda da i nisu bili baš najbolji izbor. Jer, prošlo je toliko vremena da je Miljackom, Neretvom i Vrbasom proteklo toliko vode da bi se mogla nasuti godišnja potrošnja Sjedinjenih Američkih Država. Donosimo vam XX stvari koje su se mogle desiti za vrijeme koje nije formirana vlast.
1. Dijete onog prijatelja iz srednje što ste mu bili na babinama u vrijeme izbora već se kreće, prestaje ličiti na krompir i možda izgovara poneku jasnu riječ.
2. Drugo dijete, od prijateljice iz srednje, što je bilo u vrtiću, sad je već krenulo u školu i brine se oko ocjena.
3. Onaj kolega s posla koji je dao otkaz kako bi otišao u Njemačku, sad je već doveo i ženu, brata i amidžu. Imaju svi po kredit za auto i preuređenje kuće u BiH i neće se nikad vratiti.
4. Amidža Refik je izložio drva što su mu ostala od prošle godine i već krenuo da loži nova koja je naravno ilegalno posjekao u šumi na Igmanu.
5. Kolega s posla kojem ste bili na svadbi se stigao i razvesti. Jedino mu žena nešto ne da papire, pa je još po sudu, ali u praksi je sve završeno.
6. Onaj lik što je vuk’o tri ispita na faksu je diplomirao i već se prekvalifikuje za medicinskog tehničara i uči njemački lagano.
7. Muhamed Tunjo Filipović je napunio 90 godina, a kako je krenulo, mogao bi nagurati i na stoju, a ovdje se još ništa neće desiti s vlašću.
8. Iz BiH se odselilo 50.000 ljudi.
9. Od akciza i putarina naplaćeno oko milijardu maraka, sa i dalje 0 metara novog autoputa.
10. Fadil Novalić je navježb’o, te smanjio prosjek izgovorenih gluposti sa jedne sedmično, na jednu mjesečno.
Tekst je duhovitog karaktera i preuzet je sa: https://satro.info.
Mjau!