Tim Elektrotehničkog fakulteta osvojio prvo mjesto u Esport Ligi

Elektrotehnički fakultet u Banjaluci prvi je pobjednik Univerzitetske Esport Lige powered by Klika. Tokom maratonskog finala petočlani tim Elektrotehničkog fakulteta savladao je Prirodnomatematički fakultet rezultatom 3:2 i osvojio gejming opremu u vrijednosti 800KM.

 – Mnogo sam ponosan na svoj tim jer su sasvim mirno i fokusirano odigrali svih 5 mečeva, čak i nakon nekih grešaka i 2 izgubljena meča (za koje sam i sam većinom kriv). Takmičenje je bilo uzbudljivo od samog svog početka, pa sve do samog kraja gdje je u skoro svakom dijelu svakog meča bilo neizvjesno ko će izaći kao pobjednik. Mislim da svi žele da se ovo ponovi, baš zato što je bilo mnogo uzbudljivo i zabavno igrati sa i protiv nekih ljudi koje već znamo, mislim da smo podigli svijest Univerzitetske Lige kako vi sa strimom, sponzorima i nagradama, tako i mi govoreći svim našim prijateljima, gdje se u jednom momentu moglo vidjeti oko 90 gledalaca u jednom momentu, zbog čega mi je mnogo drago i nadam se da će to privući još igrača za sljedeću sezonu, izjavio je Mateja Čađo, kapiten tima Elektrotehničkog fakulteta.

 – Prije svega, iskrene čestitke pobjednicima prve sezone, ekipi sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Drago nam je da smo na ovaj način uspjeli da prepoznamo potrebe i doprinesemo realizaciji događaja od značaja za naše studente-gejmere. Na taj način šaljemo poruku našim studentima da Univerzitet prepoznaje potrebe i interesovanja studenata, te da nastojimo, koliko je to u našoj mogućnosti, da ih podržimo. Što se samog događaja tiče, izuzetno smo zadovoljni organizacijom Univerzitetske Esport Lige kao jednog pionirskog poduhvata. Naročito smo zadovoljni saradnjom sa ekipom iz Tiltproof, te činjenicom da je cijeli događaj podržala i softverska kompanija Klika. Iskreno se nadamo da će Univerzitetska Esport Liga prerasti u tradiciju na Univerzitetu u Banjoj Luci i da će se redovno održavati. Svim ekipama koje su učestvovale u prvoj sezoni čestitamo i nadamo se da će se u narednoj sezoni povećati broj ekipa, a time i borba za mjesto najbolje ekipe učiniti još zanimljivijom. Radujemo se narednoj sezoni, izjavila je Anđela Pepić, rukovoditeljka Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija.
Organizatori lige odahnuli su nakon više nedjelja priprema i održavanja takmičenja, jer je sve prošlo u najboljem redu, te su presrećni činjenicom da je njihova ideja, prenosi Blmojgrad.com.
 – Drago mi je što smo mogli pružiti ovakvo takmičenje našim studentima. Vjerujem da će UEL postati tradicionalni događaj za sve Univerzitete u BiH i da ćemo uživati i u narednim sezonama u fantastičnoj igri, izjavio je Stefan Đokić, suosnivač kompanije Tiltproof.
Esport se protkao u skoro sve sfere današnje svakodnevice, a sada je vrijeme i za integraciju u institucije. Iako je to već ustaljena praksa na svjetskom nivou, Bosna i Hercegovina zaostaje nekoliko koraka.
Ipak, ključni prvi korak je napravljen, sada preostaje da institucije i sponzori prepoznaju značaj esporta, a da kompanije poput Tiltproofa ne prestanu da pronalaze nove ideje za integraciju esporta u društvo.