Tuzla: Djeca bez roditeljskog staranja od danas imaju topliji i ljepši dom (FOTO)

Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa d.o.o. Menprom i JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja pokrenula je inicijativu pod nazivom „Za moje sretnije djetinjstvo“ s ciljem prikupljanja 50.000,00 KM za obnovu prostorija u kojem boravi 13 štićenica Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Prostorije, koje čini prostrana dnevna soba sa trpezarijom, 6 spavaćih soba sa pripadajućim toaletima i 2 lođe, bile su u jako lošem stanju i nisu bile dostojne sretnog i zdravog djetinjstva. Od danas uslovi u ovoj ustanovi mnogo su topliji i ljepši.

Ova akcija uspješno je okončana, a danas su i svečano otvorene renovirane prostorije Javne ustanove “Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Tuzla u okviru inicijative „Za moje sretnije djetinjstvo“, uz podršku brojnih građana i lokalnih poduzetnika. Za potrebe renoviranje prostorija prikupljeno je više od 55.000 KM.

U prvoj fazi kampanje na www.doniraj.ba zahvaljujući više od 200 donatora za samo dva mjeseca prikupljen je novac potreban za adaptaciju prostorija površine 257m², nakon čega je uslijedila izvedba radova, saopćeno je iz Fondacije tuzlanske zajednice.

Iz Fondacije podsjećaju da se tekuća sedmica obilježava kao Evropska sedmica filantropije, a kampanja je prilika da se razgovara o filantropiji, kao načinu ulaganja za bolju budućnost, za razvoj društva i to na udružen, sistematičan i transparentan način.

(Tuzlanski.ba)

Posljednji postovi