Tuzla: Udruženje ‘Oaza’ finansiralo opremanje učionice u Osnovnoj školi ‘Brčanska malta’

Na inicijativu roditelja učenika Osnovne škole „Brčanska malta“, Udruženje za promicanje pozitivnih vrijednosti „OAZA“ Tuzla stupilo je u kontakt sa direktorom škole Mirsudinom Pačarizom.

Tom prilikom je ustanovljena potreba za opremanjem jednog kabineta islamske vjeronauke i muzičke kulture. Udruženje ‘Oaza’ je sa zadovoljstvom pristalo da učestvuje u takvom projektu od značaja kako za učenike tako i za školu, ali i buduće generacije koje će u tim školskim klupama sticati nova znanja i razvijati razne vještine i sposobnosti.

Kako navode iz Udruženja ‘Oaza’, “čast je u ovome danu biti dio svečanog otvaranja i puštanja u rad opremljene učionice za učenike ove, ali i budućih generacija.

Nadamo se da će učenici započeti novu školsku godinu u novoj učionici sa većim entuzijazmom za učenje”. Udruženje „OAZA“ je i prije ovoga projekta pred početak nove školske godine za učenike raznih uzrasta obezbijedila i podijelila 47 ruksaka sa školskim priborom. Prvi dio ruksaka su dobili mališani iz Centra za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“ iz Tuzle. Također dio ruksaka je podijeljen i djeci sa višestrukim smetnjama u Gradačcu. Treći dio ruksaka su dobila djeca bez jednog roditelja u prostorijama Udruženja „Oaza“ Tuzla. “Ovom prilikom se zahvaljujemo direktoru škole Mirsudinu Pačarizu, nastavnom osoblju Muneveri Rahmanović-Hrbat i Enveri Kusturica, roditeljima, a posebno učenicima koji su nam priredili ugodne svečane trenutke – sa željom uspješnog početka školske godine”, ističu iz ovog udruženja.
(Tuzlanski.ba)

Posljednji postovi