U okviru projekta EU4BusinessRecovery održava se drugi AgriTech Samit pod nazivom: “GROW YOUR FUTURE”

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na drugi AgriTech Samit u Bosni i Hercegovini pod nazivom “GROW YOUR FUTURE”, koji će se održati 21. septembra na sarajevskom Metalcu.

 

Najuzbudljiviji događaj u svijetu poljoprivrede je upravo AgriTech Samit koji se vraća i ove godine, te će se ovog puta baviti ključnim pitanjem: “Kako vještačka inteligencija transformiše poljoprivredno-prehrambeni sektor?”

 

Nakon izvanrednog uspjeha prošlogodišnjeg AgriTech Samita, na kojem se okupilo više od 250 stručnjaka i zaljubljenika u poljoprivredu, ovogodišnje izdanje će biti još spektakularnije i informativnije. Na AgriTech Samitu 2023, donosimo dinamične interaktivne diskusije i prezentacije najnovijih tehnoloških inovacija u poljoprivredi, istražujući kako će vještačka inteligencija oblikovati budućnost ovog sektora. Također, bit će razmotreni ključni izazovi sa kojima se sektor suočava u doba tehnološkog napretka.

 

Obzirom da je i ovaj put Evropska unija snaga i glavni pokretač promjena u poljoprivrednom sektoru, na području Bosne i Hercegovine, ovo je idealna prilika da se pridružite liderima u poljoprivredi, inženjerima, istraživačima i tehnološkim stručnjacima kako bismo zajedno oblikovali budućnost poljoprivrede.

 

AgriTech Samit 2023 ima dvostruki cilj, a to je prikazati uspješne priče iz BiH i regije kroz prizmu digitalizacije poljoprivredno-prehrambenog sektora. Samit će pružiti sveobuhvatnu platformu za korisnike da podijele svoja dostignuća, ističući njihov put rasta i otpornosti poslovanja. Kroz ove priče, AgriTech 2023 potiče razmjenu znanja i inspirira druge da slijede njihove primjere u ostvarivanju poljoprivrednih inovacija i održivog razvoja. Drugi ključni cilj AgriTech 2023 je podizanje svijesti i jačanje znanja i vještina prisutnih u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u pogledu digitalizacije i inovacije proizvoda. Kroz odabrani program AgriTech 2023 ima za svrhu pružiti sveobuhvatan uvid u transformacijski potencijal digitalizacije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru putem interaktivnih radionica i predavanja regionalnih i svjetskih stručnjaka iz oblasti inovacija, digitalizacije, naprednih tehnologija (umjetne inteligencije, IoT, mašinskog učenja itd.).

 

S ponosom objavljujemo novinu koja će obogatiti iskustvo sudionika na ovogodišnjem samitu. U sklopu ovogodišnjeg AgriTech Samita, bit će kreiran Biznis Interaktivni Klub – “AgriTech Summit Business Lounge”, koji će služiti kao platforma za razmjenu poslovnih ideja i stvaranje veza unutar svijeta poljoprivrede. Biznis platforma će omogućiti poljoprivrednicima, tehnološkim stručnjacima i entuzijastima priliku da se povežu, dijele svoje iskustvo i razvijaju nove poslovne prilike.

 

Registracija učesnika je obavezna zbog ograničenih kapaciteta, te se možete registrovati putem web stranice agritech.ba. Vaša karta za ulazak je elektronska te će Vam stići na e-mail adresu. Istu trebate imati sa sobom na telefonu prilikom dolaska. Molimo vas da ponesete Vašu digitalnu kartu kako bismo omogućili brz i jednostavan ulazak na događaj.

 

AgriTech Samit održava se u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a u organizaciji je Razvojnog Programa Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat zajednički provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), UNDP u BiH i Međunarodna organizacija rada (ILO).

 

Na panelu će učestvovati predstavnici akademske zajednice, privrednici, konsultanti, te predstavnici institucija iz Bosne i Hercegovine, i regije. Svoja inovativna agritech rješenja prezentirat će i svjetske kompanije iz regije i svijeta.

 

Radujemo se što ćete biti dio ovog izvanrednog događaja i doprinijeti dijalogu o budućnosti poljoprivrede i tehnologije. Vidimo se na AgriTech Samitu!

 

Više informacija na eu4business.ba

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“