Učešće u „Speech4Change: React“ projektu i praksa u organizaciji SMALL STEPS!

Speech4Change: React za cilj ima borbu protiv radikalnih sadržaja online i u medijima. Ako imaš želju kreativno se izraziti, podijeliti svoje stavove ili steći korisno iskustvo rada na projektu/u nevladinoj organizaciji, ovo je prilika koju ne smiješ propustiti.

Rad na ovom projektu odvijat će se u tri grupe:
Grupa 1 je za sve one koji žele da se upoznaju sa filmskim i teatarskim jezikom, te da se kroz formu kratkog filma ili online predstave kreativno pozabave raznim aktuelnim temama.
Grupa 2 namijenjena je onima koji se interesuju za istraživački rad i žele učestvovati u pripremi i kreaciji podcasta za ovu platformu.
Grupa 3 će pažljivo pratiti rad prve dvije grupe, te promovisati njihove aktivnosti na društvenim mrežama. Pored toga, imat će mentora uz čiju pomoć će kreirati vlastite online sadržaje kao i publikaciju na kraju projekta.
Možete simultano biti uključeni u aktivnosti više grupa.
Želja nam je da mladima koji nemaju radno iskustvo ponudimo priliku za sticanje istog, te da kroz ovo iskustvo neformalno steknu raznolika iskustva i vještine. U skladu s tim, idealni ste kandidati ako imate između 15 i 20 godina.
U slučaju da imate više od 20 godina, ali imate vremena i entuzijazma, radujemo se vašim prijavama.
Prijaviti se možete do 9.1.2021, putem sljedećeg linka.