Umjesto vakcina, građane ćemo slati u piramide u Visokom da se liječe #SJAŠITE

“Dok se drugi pelcuju, ti se u tunele spuštaj”, naziv je akcije koju je pokrenuo Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić. S obzirom na to da naši građani vjerovatno neće nikada primiti vakcinu, mag iz Gradačca je skontao modus kako da to riješi za trostruko manje novca.
novalic-fadil - Istinomjer
“Građani Srbije i Hrvatske već uveliko primaju vakcine, a kod nas to realno neće doći nikada. Kako više ne bi zavaravali javnost a ni sebe, ja sam odlučio razmotriti alternativne opcije kako se imunizovati na koronavirus. Shvatio sam zapravo da nam sve vrijeme odgovor na moje pitanje leži ispred nosa, i da imamo blago koje nema cijenu”, kaže Fadil Novalić.
Umjesto da izdvaja milione, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će svega za 750.000 KM investicije, omogućiti svim građanima ovog entiteta da steknu imunitet.
“Piramide u Visokom su lijek, to je sto posto! Gledao sam Semira Osmanagića kod Senada u Centralnom dnevniku i čovjek sve objasnio. Nema razloga da se sumnja u ljekovitost piramida, pogotvo kad su ovako jeftine za budžet Vlade FBiH. Ovih 750.000 hiljada ćemo dati Semiru, kako bi mogao obezbijediti ekipe koje bi dan i noć uvodile ljude u piramidu, i tako započeli s procesom imunizacije. Neću lagati, ovo se neće završiti preko noći, i biće proces koji će trajati, ali moramo biti strpljivi”, dodao je Novalić.
Građani će biti selektovani po starosnoj dobi, tako da će oni najstariji biti prvi podvrgnuti procesu imunizacije, zatim zdravstveni radnici i hronični bolesnici, a nakon toga i ostatak populacije.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi