UN izglasao embargo vlastima BiH da komentarišu sukobe u regiji Nagorno-Karabah #SJAŠITE

Da je historija učiteljica života, ponovo se dokazalo na posljednjoj skupštini Ujedinjenih Nacija, gdje je vlastima naše zemlje ponovo izglasan embargo. Naime, od danas, naši političari će morati rat između Armenije i Azerbejdžana pratiti u tišini.
Predsjedništvo BiH upoznato s odlukom Komiteta NATO-a
“Ovo je samo još jedan dokaz da se ništa nije promijenilo u posljednjih 30 godina. Čim sam pružio podršku Azerbejdžanu i eventualnu humanitarnu pomoć, Ujedinjene Nacije su nam ponovo udarile embargo. To je pokazatelj da smo mi Bošnjaci samo dekorativna nacija u Evropi, koja nikada neće biti ravnopravna s ostalim narodima, a to je sve zbog toga što smo muslimani”, rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.
Izetbegović je dodao da Bošnjaci kao narod ne smiju uputiti ni poruku podrške, ako prije toga UN i Evropa ne ocijeni to kao pozitivnu izjavu. Razlog ovome je, navode iz UN-a, što Bosna i Hercegovina ima dovoljno svojih problema da bi komentarisala bilo kakva događanja u svijetu.
“Dok su Dodik i Čović davali komentare o sukobima između Armenije i Azerbejdžana, UN ni mukajet, a kada prvi u Bošnjaka da svoj stav i komentar, onda ne valja. Neka im je na sramotu u očima čitavog svijeta da tako degradiraju jedan ponosni i miroljubivi narod. Trebao sam Dodika fino zamoliti da to kaže umjesto mene, sada više niko nema pravo glasa i možemo komentarisati isključivo u svoja četiri zida”, dodao je Bakir Izetbegović.
Dodik je podržao embargo na komentarisanje, dok je Čović s izjavom ostao nedefinisan, tražeći da sada vlada Republike Hrvatske govori u njegovo ime.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.