Život, ljubav, kondomi, jufke za pitu i slične stvari

Piše: Mario Vranješ

Kupio sam paklo kondoma, hljeb i dva litra mlijeka. Sto grama kafe i keksiće, novine i ukrštene riječi, dvije boce pive i grickalice. Kupio sam tvoju najdražu kupku za tuširanje. Usisao sam kuću, obrisao prašinu i zategnuo sve jambolije i prekrivače na foteljama i trosjedu.


Ako slučajno odlučiš da navratiš…….
Kupio sam još jedno paklo kondoma, deset jaja i smjesu za palačinke. Bocu vina crvenoga, svijeće i šibice. Podigao sam ljubavni film iz videoteke, i još jedan crtani (za svaki slučaj). Promjenio sam na lusterima sve sijalice koje nedostaju ili su pregorile. Upalio bojler i stavio tvoju četkicu za zube na tvoje mjesto u kupatilu.
Ako slučajno odlučiš da prenoćiš…
. I kupio sam kondome u raznim bojama, malo paradajza, luka i paprika. Naručio sam sir i kajmak od tetkica sa sela. Kupio sam dvije gotove jufke i pola kile mljevenoga mesa, i još jedan jastuk (neka se nađe). Promjenio sam posteljinu, navukao zavjese na prozore spavače sobe i veker sam zaustavio da kuca i zvoni da te ne bi budio kada ne treba. Oslobodio sam prostor za tvoje stvari u ormarima i po policama.

Ako slučajno odlučiš da ostaneš duže….
Kupio sam paklo maramica i bocu stocka i Coca- Colu. Kupio sam olovku i brdo papira za instant porukice. Spržio sam jedan CD sa našim najdražim pjesmama, i još jedan pride sa sentišima. Pripremio sam mrak i tišinu da se nađu kada mi zatrebaju. Imam već i dvije strofe pjesme u glavi u kojima ću opisati sebe.
Ako ponovo odlučiš da me ostaviš….

Posljednji postovi