Novosti

Rezervišite svoje mjesto na prvoj od 4 besplatne Chill & Skill radionice

Rezervišite svoje mjesto na prvoj od 4 besplatne Chill & Skill radionice

Rezervišite svoje mjesto na prvoj od 4 besplatne* Chill & Skill radionice na temu „Tips and tricks za ostvarenje ciljeva“.

Po čemu su ove radionice drugačije?

Jedinstvena lokacija okružena zelenilom
Relaksirajuća atmosfera uz osvježavajuće napitke
Motivirajuće društvo za dodatnu inspiraciju

Otvoren je i drugi poziv obuke osnaživanja i zapošljavanja mladih

Otvoren je i drugi poziv obuke osnaživanja i zapošljavanja mladih

Otvoren je i drugi poziv obuke osnaživanja i zapošljavanja mladih.
Nakon što je 15 mladih uspješno završilo obuku koja se temelji na The Next Economy metodologiji, spremni smo za zajednički rad sa novom grupom mladih ljudi, a sve u cilju njihovog osnaživanja i jačanja kompetencija potrebnih za tržište rada

Otvoren poziv za pet učesnika za razmjenu mladih u Sarajevu

Otvoren poziv za pet učesnika za razmjenu mladih u Sarajevu

Ovaj projekat ima za cilj da njeguje prosocijalno ponašanje ukorijenjeno u odgovoru, uzajamnoj pomoći, suosjećanju, saradnji i saradnji. Naš fokus će biti na negovanju empatije, razumijevanju drugih, a prije svega na otkrivanju načina aktivnog učešća u društvenom životu. Osnovna djelatnost (mobilnost) odvija se u Sarajevu u Bosni i Hercegovini. Zajedno ćemo istražiti što nam pomaže da ostanemo aktivni i prosocijalni, te ćemo se uhvatiti u koštac s preprekama koje bi nas mogle sputavati. Naš cilj će biti da razvijemo rješenja koja će vas osnažiti da napravite razliku u društvu, bilo da se radi o vašoj lokalnoj zajednici ili na međunarodnoj sceni. Također, saznat ćemo više o EU programima i inicijativama za mlade.

Zajedno #MožemoBolje: Snaga zajednica u Bosni i Hercegovini

Zajedno #MožemoBolje: Snaga zajednica u Bosni i Hercegovini

Vizija i želja za boljom današnjicom i prosperitetnom budućnosti postoji u svima nama. Zajednički put ka tome, ne ogleda se samo u ekonomskom rastu i razvoju ili potragom za pravičnijim društvom, već i u jakim vezama vezama koje stvaramo, unutar i između naših zajednica. Međutim, u ovom trenutku, svakodnevni život građanki i građana Bosne i Hercegovine sve je više opterećen ekonomskim nestabilnostima, političkim nesuglasicama, historijskim naslijeđem i socijalnim nejednakostima. 

Osnovni trening iz izgradnje mira

Osnovni trening iz izgradnje mira

Ukoliko živite na prostorima bivše Jugoslavije, imate više od 21 godinu, došli ste do trenutka kada se pred Vama otvaraju brojna pitanja: Kakav smo to “mir” kreirali/e? Kakvom miru težimo? Da li su nam isti strahovi i kako se nositi sa sveprisutnim nasiljem u društvu? Zanima vas kako žive ljudi u susednim zemljama i želeli biste da vaš društveni angažman znači više od redovnog (ne)izlaska na izbore i neobaveznih komentarisanja političkih odluka koje donosi neko drugi, spremni ste na sopstvena propitivanja i slušanja drugih, pozivamo Vas da se prijavite na CNA Osnovni trening iz izgradnje mira. 

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu

Uz mentorstvo iskusnog stručnjaka, polaznici i polaznice ove obuke će kroz napredan i dinamičan program istražiti svijet digitalnog marketinga i oglašavanja te steći besplatan certifikat Meta Blueprint Academy (Meta Certified Digital Marketing Associate). Program će omogućiti sticanje ključnih vještina i znanja o Meta platformama poput Facebooka, Instagrama i drugih. Mentor će pružati praktične zadatke kako bi polaznici i polaznice savladali ne samo teoriju već i praktične aspekte digitalnog marketinga. Pored toga, učesnici i učesnice će savladati osnovne vještine potrebne za upravljanje društvenim mrežama i kreiranje učinkovitih oglasa. Pored grupnih časova, predviđena je i podrška jedan na jedan tokom svih faza obuke, gdje će učesnici i učesnice dobiti individualnu pažnju i savjete prilagođene njihovim potrebama. Učesnici i učesnice će dobiti korisne savjete i konstruktivne povratne informacije, čime će biti osposobljeni da uspješno polože certifikaciju.

Most Mira: Ljetna škola o izgradnji mira i ljudskim pravima

Most Mira: Ljetna škola o izgradnji mira i ljudskim pravima

Ovaj program nudi jedinstven pogled na Bosnu i Hercegovinu (BiH), njenu politiku, kulturu i mlade ljude i njihovu ulogu u izgradnji mira. Program će se održati u sjeverozapadnom dijelu BiH, regiji gdje su se početkom devedesetih godina prošlog stoljeća desili neki od najvećih zločina, što je u konačnici dovelo do osnivanja prvog međunarodnog suda za ratne zločine nakon suđenja u Nirnbergu. Uprkos ovim događajima, kao i činjenici da Prijedor i okolina imaju jedan od najvećih brojeva osuđenih ratnih zločinaca na svijetu, upravo je ovaj region izrodio niz pozitivnih inicijativa koje su povezale mlade ljude širom BiH i svijeta.