15 stipendija za studente iz Republike Srpske na Siti Koledžu u Solunu

Šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelena Jovanović i predstavnik Siti Koledža Nikosa Zahari, šef odela za Career Employability & Enterprise Center, drugu godinu zaredom, potpisali su 20.05.2021. godine protokol o saradnji kojim se studentima iz Republike Srpske obezbeđuje 15 stipendija na The University of York & City College koje pokrivaju 50% školarine, tačnije 5 stipendija za osnovne studije, 5 za master studije i 5 MBA (Master of Business administration) za upise u školsku 2022/2023 godinu.

City College osnovan je pre 30 godina i postao je institucija visokog kvaliteta i visoke reputacije u celom regionu koji okuplja studente iz preko 60 zemalja, koji studiraju na glavnom kampusu u Solunu, ali dodatno u još 8 okolnih zemalja. Od 2021. City College prelazi u vlasništvo University of York, i dobija novi zvanični naziv University of York Europe Campus i time postaje prvi kampus jednog od najboljih britanskih univerziteta. University of York je jedan od najboljih univerziteta na svetu, i član je perstižne grupe vodećih britanskih univerziteta Russel group, koji je pandan američkoj grupaciji univerziteta Ivy League. Univerzitet se fokusira na akademsku i istraživačku izuzetnost, pa je već godinama na samom vrhu rang listi u Britaniji, Evropi, a samim tim ima i prvoklasnu reputaciju u svetu.

Svi zainteresovani studenti, popunjene aplikacije će slati na imejl adresu Predstavništva (office@srpskaingreece.com), a Predstavništvo će iste dostaviti Univerzitetu, dok će konačnu odluku o selekciju studenata doneti City College. Pregled programa osnovnih, master i MBA studija, kao i uslove za upis možete pogledati na internet stranici Siti Koledža (https://york.citycollege.eu/frontend/articles.php?cid=7&t=study-with-us)

Rok za apliciranje je 17.06.2022. godine

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.