5 želja mačaka iz CAT tima!


Ova godina nam je bila mnogo teška, sa mnogo uspona i padova, ali i sa još većom nadom da možemo uspjeti u svome cilju. Znamo, neće biti lahko, ali uz vašu podršku i naš CAT tim sve je moguće. Možda smo bile previše direktne, nekada ljute i ogorčene, stroge i bez pardona, ali to smo radile za naše i vaše dobro, za buduće bolje i sigurnije dane. Zato, ovo pismo šaljemo djeda mrazu, da nas sve zajedno nagradi divnim poklonima za kraj ove uspješne godine i za novogodišnje praznike. Pa let's do it! Idemo zajedno!


Dragi djeda mraze, pišemo ti ovo pismo s nadom da ćeš nas prepoznati, sjetiti se naših dobrih djela i nagraditi za sve dobro učinjene stvari. Zato, kao prvu želju htjeli bi da među sve nas pokloniš sreću, da svi tugu i lošu energiju zamijenimo smijehom. Da na svoja lijepa lica stavimo osmijeh i svaki grad i ulicu uljepšamo svojom pojavom.

Kao drugu želju, izabrali bi da nam podariš mir. Da u našim domovima, gradovima i vezama zavlada mir. Onaj mir za koji se borimo, bez svađa, prepiranja i loših odnosa. Neka u našem društvu bude pozitiva, dobra „spika“ i mnoštvo zagrljaja. Godinama smo prolazili kroz loše stvari, trpili kojekakve probleme i bili u konfliktu zbog nepotrebnih stvari. Mislimo da je vrijeme za promjenu, za mir. Neka od prijema ovog našeg pisma zavlada mir u našim dušama i porodicama, vrijeme je.

Naredna želja je po našem mišljenju posebna, ona koja nam svima mnogo znači, a to je da uđemo u narednu godinu bez govora mržnje. Taj govor mržnje je najveća štetnost u našem društvu. Donosi nam sve loše, a odnosi istinski vrijedno. Dovodi do konflikta u našim odnosima i stvara lošu sliku. Mi nismo takvi, naše kolegice su vrijedne, naš CAT tim i njihova podrška je fina i vrijedna dobrih poklona i pažnje. Mi ne želimo govor mržnje, želimo lijepu riječ i da frazu „lijepa riječ i gvozdena vrata otvara“ potkrijepimo dobrim primjerima. Mi to želimo i možemo. Vjeruj djede u nas, kao što i mi vjerujemo!

I kao zadnju želju u ovo pismo bi stavili, da želimo godinu bez nacionalizma i nasilja. Put do ostvarenja ove naše želje stoji kao što i ti djede sam znaš u prethodnim željama. Kada iskorijenimo govor mržnje i stvorimo mir, godina će doživjeti promjenu i teći svojim tokom bez nacionalizma i nasilja. Djeda mraze, mi ne želimo da naše majke plaču i budu tužne, da ih neko maltretira i sprovodi nasilje na njima. Ne želimo da naša djeca budu predmet nasilja, da gledamo kako gubimo njihove živote, a ništa ne poduzimamo. Nasilje nije za naš svijet, nacionalizam nije za nas. Mi to ne želimo djede, učini to za nas. Budi nam prijatelj!

Mi smo tim snage i volje, tim koji se bori za istinske ljudske vrijednosti. Živimo za mir i sreću, ljubav i poštovanje. Znamo, neće nam biti lahko u ostvarenju ove namjere, ali vjerujemo u vašu podršku. Iza sebe imamo armiju pozitivnih ljudi, pravo razmišljanje i one koji vjeruju u isto. Nećemo raditi ni protiv koga, samo ćemo sretno živjeti, bez ružnih stvari. To je najveći razlog našeg pisma tebi, djeda mraze. Nemoj nas zaboraviti, ni mi nismo zaboravili tebe i druge. Napravimo zajedno pravu stvar!

Mjaaaaau djede, volimo te i očekujemo pokloneee!❤