7 najboljih motivacionih knjiga ikada napisanih


Koliko puta vam se desilo da vam je inspiracija presušila, da jednostavno nemate pokretačku snagu niti motiva da nastavite, a prijatelji vas ne shvataju ili nemaju vremena ni da vas saslušaju? Probajte u takvim situacijama da pročitate motivacionu knjigu, možda vam pomogne, nekada je dovoljna i samo prava rečenica, odmoći neće sigurno.
Prema istraživanju koje je Inc.com sproveo među svojim čitaocima, ovo su najbolje motivacione knjige ikada napisane.
“Od dobrog do sjajnog” Džim Kolins
Knjiga “Od dobrog ka sjajnom” je nastala kao rezultat istraživanja koje su Kolins i njegov tim sproveli na 15 kompanija koje su se vinule u nebesa.

Neće vam biti od koristi ukoliko ste prosečni, ali ako ste dobri pomoći će vam da postanete sjajni.
“Četiri sporazuma” – Knjiga mudrosti starih Tolteka, Don Miguel Ruis
Knjiga je bazirana na mudrosti i filozofiji starog indijanskog plemena Tolteka.

Autor nam otkriva sprege i izvor samouverenja koja nas sprečavaju da budemo srećni i pridaju nam patnju.
“Misli i obogati se” Napoleon Hil

“Misli i obogati se” je prva knjiga koja se bavila temom kako postati pobednik. Napoleon Hil je 25 godina tragao za ovim odgovorom, i on se nalazi u ovoj knjizi.
“Četvorosatna radna nedelja” Timoti Feris
Ako ste se uvek pitali kako da ne budete rob posla i kako da se obogatite radeći vremenski manje ali efikasno, uz česte mini odmore, preporučujemo vam ovu knjigu.

Pomoću nje ćete promeniti život iz korena.
“Kako zaboraviti brige i naći zadovoljstvo u životu” Dejl Karnegi
Knjiga puna praktičnih saveta tipa kako da eliminišete 50 odsto briga, anksioznost, kako da dodate sat vremena više svaki dan za sebe, da budete zadovoljni i srećni.

Jednostavno knjiga sa formulom kako da budete najbolja verzija sebe.
“Tajna” Ronda Bern
Autobiografska knjiga koja je sa razlogom postala pravi bestseler.

Na osnovu fragmenata koji su se usmeno prenosili kroz vekove, knjiga nam prikazuje primere ljudi koji su dostigli i ono što bi svako pomislio da je nedostižno.
“Kaluđer koji je prodao svoj ferari” Robin Šarma
Knjiga koja je spojila istočnjačku mudrost sa zapadnim preduzetništvom. Govori o uspešnom čoveku koji uprkos tome nije srećan, odlučuje da se upusti na put samospoznaje.

Na listi su se još našle knjige “Moć sadašnjeg trenutka” Ekhart Tole, “Alhemičar” Paulo Koeljo, “Sedam navika uspešnih ljudi” Stiven Kovi, “Kako zadobiti prijatelje i uticati na ljude u digitalnoj eri” Dejl Karnegi, “Poslednje predavanje” Rendi Poš, “Čarolija razmišljanja na veliko” Dejvid Dž. Švarc…
(dl.rs)