Međunarodni dan mira u Mostaru – PODSJEĆANJE

Mreža za izgradnju miraUnited World College (UWC) Mostar, forumZFD u BiH (Forum civilna mirovna služba) i Agencija lokalne demokratije Mostar- LDA Mostar, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)  i Rockefeller Brothers Fund, organizuje obilježavanje Međunarodnog dana mira 21. septembra/rujna i UWC dana 21. septembra/rujna.

U okviru manifestacije bit će dodijeljena i Mirovna nagrada „Goran Bubalo“, obilježena kampanja  „Globalna kampanja za mirovno obrazovanje“ 20. septembra/rujna.  Pored toga bit će upriličene edukativne aktivnosti, konferencije, pozorišne predstave i radionice kojima će prisustvovati učenici iz 72 različite zemlje svijeta, kao i učenici iz zemalja u kojima trenutno traju konflikti. Manifestaciju ćemo zatvoriti rock koncertom namijenjenim mladima, i svima onima koji se osjećaju duhom mladima.

Prva “Konferencija mira” u organizaciji UWC Mostar održana je prošle godine u Mostaru, a Dani mira će biti dodatna prilika za promociju mira i pomirenja u zemlji i regionu, te pozivanje donosioca i donositeljica odluka na mirno rješavanje sukoba.

Ovim povodom okupljamo mirovne aktiviste i aktivistice, nastavnice i nastavnike, stručnjake i stručnjakinje, edukatore i edukatorice i mlade aktiviste i aktivistice.

Pozivamo sve predstavnike i predstavnice formalnog i neformalnog obrazovnog sektora, organizacije civilnog društva kao i sve zainteresovane osobe da nam se pridruže na Danima mira u Mostaru.

Napomena: Udruženje Mreža za izgradnju mira,UWC Mostar, forumZFD u BiH (Forum civilna mirovna služba) i LDA Mostar kao organizator ovog događaja nisu u mogućnosti da snose putne troškove za učesnike_ce. Molimo da se registrujete na ovom linku.