Adna Salman Perva, djevojka koja je ostvarila svoj san: “Šta um može da zamisli, može i da ostvari.”

Adna Salman Perva je dvadesetrogodišnja studentica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Pored toga, Adna je nedavno ostvarila svoj dugogodišnji san i otvorila salon vjenčanica i svečanih haljina „Tiara“. Ona uživa u svom poslu, radeći ono što voli i što je inspiriše.

U nastavku možete pročitati vrlo inspirativan razgovor sa ovom mladom djevojkom.
Kad se javila tvoja želja da se bočneš baviti iznajmljivanjem vjenčanica i svečanih haljina?
Od samog početka fakultetskog obrazovanja stvorila sam sliku svog idealnog posla, a to je organizacija vjenčanja i sve što je povezano sa vjenčanjima. Svaki projekat na fakultetu mi je omogućio jasniju sliku. Svjesna situacije na tržištu, odlučila sam se da svoju priču započnem salonom vjenčanica i svečanih haljina.
Na koji način si povezala svoj posao i obrazovanje?
Kao što sam već spomenula, Ekonomski fakultet pored odličnih profesora ima odličan nastavni plan. Kroz različite predmete kao projekte smo radili osnivanje biznisa, što je zaista uvijek bilo zanimljivo. Tema mojih projekata je uvijek bila usko povezana sa vjenčanjima. Svaka krtika, savjet i pohvala ostali su zapamćeni i slobodno mogu reći danas primjenjeni. Smatram da je obrazovanje veoma bitan dio i da se nikada ne završava.
Gdje pronalaziš motivaciju?
Motivaciju pronalazim u svemu, ali konkretno vezano za haljine i vjenčanice izdvojila bi društvenu mrežu „Pinterest“, koja je neiscpni izvor motivacije. Sama sam nedavno bila u potrazi za vjenčanicom i modele koje sam našla na „Pinterestu“, odlučila sam da će mlade imati mogućnost probati u „Tiari“.
Tako da pored brendiranih vjenčanica u salonu su dostupne i sve te vjenčanice koje ostavljaju bez daha, a viđamo ih na Interentu.
Koliko ti je bila važna podrška drugih ljudi pri ostvarivanju tvog cilja?
Raditi posao koji volim je ono čemu sam oduvijek težila. Smatram da samo lično zadovoljstvo može iz nas izvući 100% efikasnost i napredak. Moja porodica i nabliži prijatelji su bili velika podrška meni i „Tiari“ i nemam dovoljno riječi da im se zahvalim na tome.
Osim već navedenog, da li se baviš još nečim u slobodno vrijeme?
U slobodno vrijeme kreiram sadržaj za društvenu mrežu Youtube. Zaista uživam u tome. Youtube mi je omogućio da sve bitne uspomene zabilježim (rođendane, renoviranje, organizaciju vjenčanja, otvorenje salona..) i upoznam divne ljude. Predivan je osjećaj kad pregledam neki stari video i vidim šta se dešavalo tada.
Šta bi voljela poručiti za kraj ljudima koji žele ostvariti svoje ideje i ciljeve, a nisu se još uvijek usudili pokušati?
Svim mladim ljudima, ali i onim malo starijim želim da poručim da samo krenu bez pretjeranog razmišljanja. U svemu možemo naći razloge i za i protiv, ali ako vi vjerujete u vašu ideju, na pravom ste putu. Zapamtite : „Šta um može da zamisli, može i da ostvari.“
Adni želimo puno sreće i uspjeha u budućem radu i školovanju!
(Razija Zukanović/hocu.ba)

Posljednji postovi