Akademija za aktiviste

Fondacija Atelje za društvene promjene – ACT uz podršku Patagonia Environmental Grants Program Fund, organizuje Akademiju za aktiviste, jedan od strateških programa ACT-a. Akademija je fokusirana na sticanje praktičnih vještina, tehnika i strategija koje su potrebne za aktiviste kako bi se zalagali i djelovali u cilju izgradnje pokreta za društvenu i ekološku pravdu i korijenite promjene u BiH i regionu.

PRIJAVE DO 15.9 📣

Link za prijavu ➡️ https://forms.gle/PUBNpCAkKutGDUUv6

✊ U sklopu Akademije ćemo moći zajedno učiti i iznalaziti nove modalitete borbe, razgovarati o iskustvima aktivista iz cijeloga svijeta, a sve u saradnji sa istaknutim predavačima iz BiH, regiona i svijeta, koji su najprije prilagođeni vašim potrebama na terenu.

🔵 Predavanja će biti održavana online, te uživo u zavisnosti od epidemioloških prilika i mogućnosti predavača da nam se pridruže uživo.

🔵 Program akademije će se implementirati od septembra do februara 2022. godine, a finalni rokovi održavanja obuka će biti naknadno poslani zainteresovanim učesnicima u odnosu na prijave i grupe (početni ili napredni nivo).

Program Akademije je podijeljen u pet modula:

1️⃣ Medijska obuka,

2️⃣ Sigurnosna obuka (zaštita aktivista),

3️⃣ Dobrobit i upravljanje stresom,

4️⃣ Obuka u pregovaranju i

5️⃣ Pravna obuka u oblasti okoliša.

Za svaku od navednih obuka imate priliku izabrati početni ili napredni nivo u zavisnosti od vaših potreba.

📚 “Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim možete promijeniti svijet.” – Nelson Mandela

Mi želimo naše društvo učiniti boljim, a vi❓

Prijavite se na akademiju putem linka ➡️ https://forms.gle/PUBNpCAkKutGDUUv6