Aktivista Milan Ilić uputio MUP-u prijavu protiv ‘Jutjubera’ Danila Badnjara (Chode) zbog nezakonitog snimanja djece

Jedan od najuticajnijih ‘jutjubera’ iz Srbije, Danilo Badnjar – poznatiji kao ‘Choda’ je iskoristio novonastalu krizu prouzrokovanu Korona virusom, kako bi na svom kanalu ostvario dodatnu zaradu i podigao broj pregleda.

Naime, Danilo je putem društvenih mreža, najvjerovatnije, manipulisao svoju maloljetnu publiku kako bi od njih dobijao poveznice za ‘upadanje’ na školske časove, koji su vođeni na platformi ‘Zoom’. U želji da svojoj maloljetnoj publici donese interesantan sadržaj, sudeći po statusu BH novinara, ‘Choda’ je načinio nekoliko prekrašaja zakona u Srbiji i Bosni i Hercegovini.
O ovome svjedoči objava sa ‘fejsbuk’ profila aktiviste i novinara Milana Ilića iz Sarajeva. U svojoj objavi, Milan je informisao javnost o tome da je uputio dvije elektronske poruke prema  Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i Federacije Bosne i Hercegovine, obzirom da maloljetni učenici koji su snimani dolaze iz ovih sredina.
Obzirom da se radi o maloljetnim licima, te da je sadržaj podignut na platformu ‘Jutjub’ bez njihovog znanja – sasvim je izvjesno da se očekuje reakcija MUP-a Srbije i FBiH.