Alphabet Group zapošljava!

Lokacija: Banja Luka
Ko smo mi?
Mi smo Alphabet Group, konsultantska kompanija sa misijom da osnaži svoje klijente u realizaciji vlastitih potencijala.  Fokusirani smo na stvaranje dugoročnih partnerstava kroz posvećen i prilagođen pristup svakom klijentu, maksimalno razumijevanje potreba i obezbjeđivanje vrhunskih eksperata koji nude kvalitetna rješenja i stvaraju dodatnu vrijednost za svakog pojedinačnog klijenta.
Mi smo jako mlad tim. Fleksibilni smo i vjerujemo u misiju i viziju naše kompanije. Dolazimo iz različitih oblasti – ekonomije, psihologije, žurnalistike, prava. Veoma smo otvoreni za učenje i sticanje novih vještina. Dosljedni smo. Ono što pričamo, to živimo i radimo. Nije ti dovoljno informacija? Na sljedećem linku možeš upoznati naš tim: https://alphabetgroup.net/nas-tim/.
Ko si ti?
Ti si osoba koja je prilagodljiva i sa lakoćom uspostavlja nove kontakte, a razvijanje odnosa i saradnja sa drugima ti prirodno ide od ruke. Na „nezgodna“ pitanja znaš dosta brzo i dobro da odgovoriš, a sagovornika pažljivo slušaš dok priča i vješto prepoznaješ potrebe drugih. Tvoj nastup krasi odvažnost i energičnost. Rado smišljaš i dijeliš svoje ideje sa timom, te se spremno i dinamično uključuješ u razne aktivnosti. Kod sebe cijeniš upornost, naročito kada si suočen/a sa preprekama.
Dolaziš iz ljudskih resursa ili si zainteresovan za posao u ljudskim resursima. Imaš dodirnih tačaka sa procesom regrutacije i selekcije (npr. edukacije iz ove oblasti ili još bolje – radno iskustvo) i smatraš da bi se vrlo dobro snašao/la u procjeni kompetencija kandidata. Ti si fakultetski obrazovan/a (poželjno da si psiholog).
Jako si motivisan/a da učiš jer ti područje tvog rada mnogo znači, a lični rast i razvoj te pokreću. Još više te pokreće priroda posla. Upravo zbog toga – ti se zabavljaš radeći svoj posao. Ulaganje truda  i zalaganje, dio je tvog sistema vrijednosti. Sa Word-om, Excel-om i LinkedIn-om si na „ti“.  And of course,  you speak english very well.
Kako izgleda jedan radni dan?
Jutro nam počinje kratkim sastankom gdje dijelimo informacije o tome šta nas očekuje od obaveza u toku dana i dogovaramo se zajedno o budućim aktivnostima.
Atmosfera je opuštena, priča se, šali se… i naravno radi se. Pauza je obavezna, pogotovo za doručak (jer – kad si gladan nisi svoj). Sam određuješ kada ćeš napraviti pauzu od posla. Ukoliko se umoriš, spremili smo lejzi begove da možeš odmoriti.
Projekti u pogledu regrutacije i selekcije kandidata su veoma česti. Znači, analiza radnog mjesta i radnih odgovornosti, prepoznavanje vrijednosti određene kompanije i dolazak do kandidata je dio svakodnevnih aktivnosti. Kreiranje oglasa za različite pozicije, analiza radnih biografija, planiranje i sprovođenje intervjua sa kandidatima, psihološko testiranje i interpretacija, te pisanje izvještaja zadaci su koje ćeš efikasno i temeljno obavljati. Naravno, potrebno je da svi kandidati dobiju povratnu informaciju o procesu selekcije, a to bi bilo tvoje zaduženje.
Dakle, pred tobom će svakodnevno biti šarene puzle različitih tematika, a tvoj zadatak je izabrati najbolje dijelove i sve skladno uklopiti u jednu smislenu cjelinu.
Pregled mejlova, odgovaranje na mejlove, kontaktiranje potencijalnih klijenata i njegovanje odnosa sa klijentima su sastavni dio posla.
Veoma često, odlazi se na sastanke sa klijentima, pažljivo sluša i uočavaju se ključni izazovi. Na osnovu identifikovanog, kreiraju se rješenja i ponude prema klijentima.
Svaka aktivnost sa klijentom je projekat, a tvoj zadatak je da pratiš projekat i pobrineš se da sve teče bez većih poteškoća. Izazovi tokom projekata su neminovnost, a tvoj izazov je da ih riješiš.
Imaćeš priliku da predstavljaš vrijednosti, misiju i sve što zastupamo kroz pisanje članaka i kreativno-autentično-stručnih statusa na različite teme, kroz organizovanje i učešće na webinarima, radionicama i drugim marketinškim aktivnostima. Naravno, sve to uz podršku našeg marketinško-psihološkog tima. Vjerujemo da je svaki član našeg tima, naš najbolji brend ambasador.
Dobro, možda nije svaki dan ovakav, ali svaka radna sedmica sigurno jeste. ?
Šta ti nudimo? 
  • Mentorstvo je sastavni dio posla, tako da nećeš biti „bačen/a u vatru“
  • Prijatno radno okruženje (odlična ekipa + lejzi begovi)
  • Fleksibilnost i autonomiju u radnim aktivnostima
  • Priliku da se razvijaš u ličnom i profesionalnom segmentu
  • Priliku da njeguješ tvoje zdravlje kroz plaćenu polisu dobrovoljnog zdravstvenog   osiguranja
  • Uplate u tvoj lični penzioni fond
  • Mogućnost korištenja kompanijske biblioteke (vjeruj, imamo dosta naslova)
  • Kafa ili čaj kao pogonsko gorivo
  • Adekvatne finansijske uslove.
Ako smatraš da smo mi kompanija za tebe, a ti pravi kandidat za nas – klikni na Prijavi se na oglas“. 
 
Očekujemo tvoj CV i motivaciono pismo, a ti očekuj od nas povratnu informaciju.
Ova prilika će biti aktivna narednih do 25.03.2022.
Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.