ANNT vas poziva da učestvujete u “Science at home Challenge”-u!

#ScienceAtHome #ANNT #StayHome #OstaniKući #OstaniDoma #ОстаниКући

Asocijacija za napredak nauke i tehnologije (ANNT) vas poziva da učestvujete u našem “Science at home Challenge”-u!
“Science at home Challenge” je dvomjesečno takmičenje koje ima za cilj da u novonastaloj situaciji zaokupira znatiželjne umove i pokaže primjenjivost i ljepotu intelektualnih izazova i nauke. Izazov se sastoji od šest različitih sedmičnih zadataka iz matematike, fizike i računarstva, s tim da su problemi interdisciplinarni i postoji više mogućih pristupa rješavanju. Pravo na učešće imaju učenici srednjih škola (prva kategorija) i studenti Bachelor studija (druga kategorija), a učesnici će se bodovati prema tačnosti, preciznosti i brzini rješavanja. Za najbolje i najvrijednije učesnike osigurane su vrijedne nagrade.
Kako biste dobili osjećaj za težinu i tip zadataka pripremili smo zadatke za zagrijavanje koje možete na slikama dolje i na sajtu takmičenja: https://www.annt.ba/bs/science-at-home-challenge – ovi zadaci neće biti bodovani ali vam preporučujemo da ih svejedno pokušate riješiti.
Ukoliko volite izazove, želite da naučite nešto novo i uz to osvojite vrijedne nagrade, prijavite se na “Science at home Challenge” putem formulara ovdje: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfuy491wm_mKXnzEj…/viewform. Prvi zadatak objavljujemo već 5. aprila tako da požurite!
Više informacija: https://www.facebook.com/annt.ba/