Bakir Izetbegović tri dana nakon zemljotresa izašao iz trezora

Slikovni rezultat za bakir izetbegovic smjesno

Bakir Izetbegović, popularni političar i jedan od najbitnijih članova Stranke Demokratske Akcije napokon je, nakon duga tri dana skrivanja od golgota zemljotresa koji je potresao, između ostalog, i Bosnu i Hercegovinu, izašao je iz trezora u kom se sakrio za ne daj Bože. Bakir Izetbegović je napravio ovaj trezor po uzoru na ratni trezor u kom se sakrivao tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.
“Ono kad je počelo da se trese i da ljulja, ja nisam imao kud nego direktno u trezor. Znate kako, svako ko je bio u ratu ovdje, zna šta znači kad se sve drma i ljulja i kad je sve glasno i strašno. Naravno, svima je odmah prva reakcija da potraže sebi zaklon jer ono, logično, sebi si najbitniji. Ako ćete najiskrenije ja sam mislio da su opet Srbi počeli da pucaju sa brda kad se zaljuljalo pa sam preventivno ušao u trezor i tamo u miru, kao Josip Broz onomad, čekao da sve fino i mirno završi i prođe. Ja moram sebi biti prioritet jer kao nasljednik našeg prvog predsjednika bitno je da pokažem stabilnost, sigurnost i činjenicu da me niko ne može povrijediti. Morao sam, zbog protokola koji imamo, da ostanem minimalno tri dana osiguran u zatvorenom prostoru kako bismo svi bili sigurni da je neposredna opasnost po mene prošla jer ipak sam ja prvi sin” – izjavio je za naš portal Bakir Izetbegović.
Bakir Izetbegović je odmah nakon rata uložio veliki novac u izgradnju trezora skrojenog po mjeri, nalik na onaj u kom je proveo ratne godine u Sarajevu.
Napomena: Naglašavamo da ovo nisu stvarni događaji, već da je u pitanju satira.
Preuzeto sa:https://satro.info/
 

Posljednji postovi