Banjalučanin i humanista Duško Tadić skuplja paketiće za naše najranjivije male sugrađane

Ovo je četvrta godina zaredom kako se organizuje prikupljanje paketića za djecu, a za ovu godinu dosad je prikupljeno preko 800 novogodišnjih paketića.
DUŠKO TADIĆ: Za nove izbore “guraćemo” i nove ideje! | Banjaluka.net
Banjalučki atletičar, aktivista i humanista Duško Tadić inicijator je prikupljanja novogodišnjih paketića koji će biti podijeljeni porodicama slabijeg materijalnog stanja, djeci osoba sa invaliditetom i djeci sa invaliditetom.
Paketići se do kraja decembra prikupljaju u okviru Atletskog kluba invalida “Vrbas” i Banjalučke trkačke lige.
Ovo je četvrta godina zaredom kako se organizuje prikupljanje paketića za djecu na ovaj način, a za ovu godinu dosad je prikupljeno preko 800 novogodišnjih paketića. Ove godine cilj je preći prošlogodišnju cifru od prikupljenih 1.500 komada.
“Mi i kada pređemo tu cifru ne planiramo stati sa prikupljanjem, već planiramo višak paketića proslijediti i nekim novim udruženjima koja rade sa djecom sa invaliditetom ili porodicama koje su u slabijoj materijalnoj situaciji”, rekao je za BUKU Duško.
Prve godine kada je ova akcija organizovana, 2017. godine, prikupljeno je oko 150 paketića, druge godine oko 800. Prošle godine skupljeno je preko 1.500 paketića, a ove godine potajno se nadaju da će skupiti i preko 2.000 paketića.
Duško ističe da su ovakve akcije pomoći jako važne, a posebno mu je drago što ovu, ali i slične inicijative podržavaju mnogi Banjalučani.
U ovim teškim danima koje su nas sve snašli Duško kaže da je važno vjerovati u dobrotu ljudi, a ona se i svakodnevno pokazuje.
“Ljudi su voljni pomoći i uključiti se u sve akcije i to pokazuje da su humanost i dobrota kod nas na visokom nivou”, ističe Tadić.
Ove godine prikupljanje paketića u okviru ove incijative odvija se i u Luksemburgu, gdje se automobilista Boris Miljević uključio u akciju.
PET OTPAD
Duško Tadić ne odustaje ni od skupljanja plastičnih flaša.
“Iako količina nije nešto velika i odvoz košta više nego što je naplatimo, nisam imao namjeru da odustajem dok god ima i jedan drugi sugrađanin kojem nije teško da odvoji plastičnu ambalažu i donese do nas iz bilo kojeg dijela grada. Moram da naglasim da smo prije par dana dobili i podršku od direktora Fonda za zaštitu životne sredine Srđana Todorovića i da vjerujem da ću sljedeće godine ovu akciju uz pomoć prijatelja podići na jedan mnogo viši nivo”, ističe Tadić.
Kada je riječ o budućim planovima Tadić kaže da nastavlja da radi sve što je i radio, ali nada se da će sve dići na jedan ozbiljniji i viši nivo.
Za kraj razgovora kaže nam da želi svima dobro zdravlje i poručuje svima da ne gube nadu da će nam jednog dana biti bolje.
(Buka Magazin)