Barcelona i Juventus promijenili logo na svojim društvenim mrežama u dugine boje u znak protesta protiv UEFA!

PROTESTI EVROPSKIH VELIKANA! Barcelona i Juventus promijenili logo na svojim društvenim mrežama u dugine boje u znak protesta protiv UEFA!

Naime, nijemci su planirali da za utakmicu protiv Mađara stadion u Münchenu svijetli u duginim bojama, no UEFA im je to zabranila.
Podsjetimo, Allianz Arena, koja je za vrijeme Eura promijenila ime u Fußball Arena München, trebala je svijetliti u duginim bojama kao odgovor na izglasavanje zakona u mađarskom parlamentu koji zabranjuje “promicanje homoseksualnosti” među maloljetnicima. To je pokrenulo reakcije aktivista za ljudska prava jer predstavlja jednu u nizu restrikcija konzervativne vlade premijera Viktora Orbana prema LGBT osobama.
Gradonačelnik Münchena je poručio: “U takvoj situaciji nastup njemačke reprezentacije protiv Mađarske nudi javnu platformu s koje ćemo poslati jasnu poruku da se München zalaže za raznoliko i tolerantno društvo. Sport, a posebno nogomet, također snažno zastupa te iste vrijednosti.”

Ipak, od stadiona u duginim bojama neće biti ništa jer UEFA to karakterizira kao političku poruku.

“Prema svom statutu, UEFA je politički i vjerski neutralna organizacija. S obzirom na politički kontekst ovog posebnog zahtjeva, a to je poruka usmjerena na odluku mađarskog nacionalnog parlamenta – UEFA mora odbiti ovaj zahtjev”, stoji u priopćenju krovne europske nogometne organizacije.
(facebook/index.hr)