Belma Sakić: “Muzika je nezamjenjiv segment moga života, moja smisao i moja najveća ljubav”

Malo je istinskih boraca, koji preuzimaju inicijativu, ne čekaju bolje dane, već ih sami svojim radom za sebe stvaraju. Jedna od osoba koje se nikada nisu plašile preuzimanja inicijative je i Belma Sakić, mlada i ambiciozna muzičarka.
Predstavi se?
Zovem se Belma Sakić, imam 21. godinu i bavim se muzikom.
Šta ti muzika predstavlja u životu?
Muzika je nezamjenjiv segment moga života, moja smisao i moja najveća ljubav.

Koliko si zadovoljna dosadašnjim muzičkim putem i uspjehom koji si postigla?
Budući da je ovaj posao komercijalan jako je bitno kako Vas drugi ljudi gledaju, pa sudeći po njihovim komentarima moja karijera ide uzlaznom putanjom, a ja sam ipak neko ko uvijek želi više i teži ka tome.
Koliko je bitno ostati svoj u poslu kojim se baviš?
Moramo voljeti sebe i prihvatiti se sa svojim vrlinama i manama. Biti svoj je najljepša vrlina koju možete imati. Svako je poseban na svoj način.
Na koje svoje postignuće si najponosnija? Da li bi za CAT BiH izdvojila omiljeni projekat na kojem si radila?
Ponosna sam na sve ono što sam postigla u prethodnim godinama. Kada bih izdvojila svoj najdraži uspjeh, to bi bila suradnja sa gospodinom Alenom Ademovićem.

Kako usklađuješ privatni život i nastupe?
Kazali su mi mnogo puta da će moj privatni život oskudijevati ukoliko krenem “muzičkim stopama” međutim ja smatram da je to čista laž. Organiziram svoje vrijeme tako da sam polovinu vremena na nastupu, a ono što kući propustim, nadoknadim nekim od sljedećih dana.
Da li se u budućnosti vidiš i dalje u muzici ili imaš druge planove?
Nakon završene srednje Medicinske škole upisala sam Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet u Tuzlu jer sam mnogo zaljubljena u proučavanje nauke. Međutim, smatram da se svaki čovjek rađa da usreći nekog drugog, pa tako ću i ja nastojati da usrećujem ljude pjesmom i defektološkim radom u isto vrijeme.

Koja je tvoja poruka mladima koji tek ulaze u svijet muzike?
Nikad ne budite sljedbenici onog drugoga i vodite se samo i isključivo sami svojim idejama, pa čak i kada niko drugi nije uz vas.
-Slobodanka Stevanović-