Besplatan online kurs računarske grafike

Na web stranici Centra kulture i mladih (centarkulture.ba) objavljen je javni poziv za besplatno pohađanje online kursa računarske grafike za sve one koji žele iskoristiti vrijeme za lično i profesionalno usavršavanje.
Prvenstveni cilj naprednog kursa računara (računarske grafike) jeste da polaznike uputi u osnove tehnika i alata koji se koriste u računarskoj grafici, te da polaznici nakon završenog kursa znaju iskoristiti naučene tehnike i aplikacije u praktične svrhe.

Pored namjere da se mladim ljudima i polaznicima na što bolji i efikasniji način prenese znanje iz ovog područja, kurs omogućava kandidatima da otkriju svoje afinitete prema određenim segmentima u ovoj oblasti koje do tada možda uopće nisu ni poznavali.
Časovi će se odvijati putem jedinstvene platforme za mrežno učenje, koja omogućava konstantnu komunikaciju nastavnika sa polaznicima, što uključuje diskusije, razmjenu materijala, zadaća i testova.
Također, po potrebi, će se koristiti i video komunikacija putem namjenske platforme koja omogućava video komunikaciju više učesnika istovremeno.
Detalje o kursu kao i prijavu na isti možete pogledati na sljedećem linku:
https://centarkulture.ba/avada_portfolio/kurs-racunarske-grafike/
hocu.ba