Besplatna radionica: Za koga navijaju moja uvjerenja – Za mene il’ za međeda?

Projekat Alpha Talks, tokom kojeg organizujemo interaktivna predavanja i radionice sa profesionalcima iz različitih sektora, ulazi u treći mjesec realizacije. Svoja iskustva i znanja iz oblasti regrutacije&selekcije i preduzetništva sa našim učesnicima do sada su podijelili Jovana Šuman i Davor Maksimović, a sa ponosom najavljujemo novu radioncu sa Natašom Tomić, koja iza sebe ima bogato životno i profesionalno iskustvo.

Za koga navijaju moja uvjerenja – za mene il’ za međeda? naziv je Natašine radionice na kojoj ćete imati priliku da čujete šta su to uvjerenja, ubjeđenja, stavovi… i što je najvažnije – kako da osvijestite svoja ograničavajuća uvjerenja i natjerate ih da igraju za vaš tim, a ne protiv vas. Na radionicu, 11. jula 2023. godine u Alphabet Group prostorijama, pozivamo sve koji žele da saznaju kako da otkriju uvjerenja koja ih nesvjesno koče i drže u zoni komfora.

Ograničavajuća uvjerenja su ona koja imamo o sebi, drugima ili svijetu oko nas, a koja nas sputavaju u dostizanju željenih ciljeva. Obično proizilaze iz negativnih iskustava ili nedostatka samopouzdanja. Sigurno se i vama desilo da ste nekad pomislili/izgovorili neku od sljedećih rečenica:

  • Ja ne mogu biti preduzetnik.
  • Ovdje se ne može uspjeti.
  • Šta ću, takav sam i ne mogu da se mijenjam.
  • Nemoguće je balansirati privatni i profesionalni život.
  • Svi kažu da je za dobar posao potrebna veza.

Sve su ovo primjeri koje nam um svakodnevno, na nesvjesnom nivou, servira: ne mogu, nisam dovoljno dobar, neću uspjeti, nikad mi ništa ne polazi za rukom… Međutim, takva uvjerenja se mogu promijeniti i preoblikovati tako da ne ostaju naše tačke spoticanja, već mjesta iz kojih crpimo inspiraciju i snagu za razvoj naših punih potencijala. „Ja to ne mogu!“ može postati „Ja to mogu i hoću!“, a „Nisam dovoljno dobar za ovu poziciju!“ se može pretvoriti u „Radiću na sebi i razvijati se i biću odličan za ovu poziciju!“.

Na radionici sa Natašom učićete o uvjerenjima kroz pitanja i metafore:

✔ Šta su uvjerenja, ubjeđenja, stavovi, načela, principi, životne devize…?

✔ Zašto su nam uvjerenja važna? A kako su nam korisna?

✔ Kako naša uvjerenja oblikuju naš život?

✔ Otkud nam ovo ili ono uvjerenje? Koja su meni, tebi, nekom uvjerenja top, a koja su 0 bambija?

✔ I uopšte, ta moja uvjerenja – za koga navijaju? Za mene il’ za međeda?

✔ Ko kome služi? Ja svojim uvjerenjima – da žive na vijeke vijekova ili moja uvjerenja služe meni, mojim ciljevima i mom dobrostanju?

✔ Da li mi je draži blind spot za moja ograničavajuća uvjerenja?

Učešće na radionici je besplatno, a OVDJE se možete prijaviti tako što ćete poslati svoju radnu biografiju i odgovoriti na pitanje „Koja vam je omiljena životna deviza?“. Požurite sa rezervisanjem svog mjesta, jer je broj učesnika na radionici ograničen na 10!

Čekamo vas 11. jula da zajedno osvijestimo podržavajuća uvjerenja, a da ograničavajuća „natjeramo“ da daju autogo i vratimo ih u pravi tim, onaj koji igra za naše dobro i naš razvoj!

Više o predavaču:

Nataša Tomić je eksterni trener kompanije Alphabet Group, te dugogodišnji član top menadžmenta Zavoda „Dr Miroslav Zotović“. Godinama učestvuje u strateškom i operativnom planiranju razvoja i unapređenja medicinskih usluga, upravljanju ljudskim resursima, realizaciji planova formalne i kontinuirane edukacije i unapređenja kvaliteta i sigurnosti usluga. Nataša je po formalnom obrazovanju doktor medicine, sa brojnim edukacijama iza sebe, koje je prošla tokom dugogodišnje menadžerske karijere.

Nataša je sertifikovani NLP trener, a drži i treninge iz poslovnih vještina u kompanijama širom Bosne i Hercegovine uključujući i NLP edukacije u NLP Centru BH. Posjeduje izuzetnu sposobnost da jednostavnim jezikom opisuje i rješava kompleksne poslovne situacije, te da na treninzima učesnicima nudi pojednostavljenja situacija kroz interaktivne simulacije.

Preuzeto sa: mladibl.com

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“