Besplatne profesionalne edukacije u okviru projekta “All4R & D”

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obaviještava da je u okviru projekta “Promoviranje saveza između akademske zajednice i industrije za istraživanje i razvoj kroz suradničku i otvorenu inovacijsku platformu” (All4R & D) razvijeno 50 profesionalnih tečajeva. Kursevi su prilagođeni, na osnovu procenjenih potreba studenata i profesionalaca, te trendova u industriji.
Besplatne profesionalne edukacije u okviru projekta 'All4R & D'
Tečajevi su kreirani i nude se u zajedničkoj saradnji akademskih i poslovnih organizacija iz 6 zemalja (Armenija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Njemačka, Finska i Austrija) .
U prvom otvorenom pozivu objavljeno je 25 kurseva u šest kategorija, besplatno. Svi kursevi će biti na engleskom jeziku i upotrijebit će inovativne nastavne metode.
Više informacija dostupno je ovdje.
Cilj projekta  “All4R & D” je ubrzati istraživanje, inovacije, transfer znanja i tehnologije u Bosni i Hercegovini i Armeniji kroz jačanje strateških saveza između akademske zajednice i industrije. Projekt je sufinanciran iz programa Erasmus +. Projekat se snažno fokusira na to da bude inkluzivan i interdisciplinaran, tako da je polaznicima dozvoljeno pohađanje kurseva iz različitih disciplina, naveli su iz VTKBiH.
(akta.ba)

Posljednji postovi