Besplatni ljetni obrazovni program za mlade

Svi tečajevi i aktivnosti MSYP-ja vođeni su od strane volonterskog tima iskusnih akademika, profesionalaca i stručnjaka iz BiH i cijelog svijeta, a održavaju se na engleskom jeziku.

U razdoblju od 21. lipnja/juna do 10. srpnja/jula 2021. godine održava se besplatni ljetni obrazovni program međunarodnog karaktera – MSYP Virtual. Program predstavlja virutalni spin-off Mostarskog Ljetnog Omladinskog Programa, koji ove godine namjerava okupiti 60 mladih u dobi od 14 do 19 godina iz svih djelova Bosne i Hercegovine. Svi tečajevi i aktivnosti MSYP-ja vođeni su od strane volonterskog tima iskusnih akademika, profesionalaca i stručnjaka iz BiH i cijelog svijeta, a održavaju se na engleskom jeziku. Tijekom tri tjedna MSYP-ja Virtual, sudionici će pratiti veliki broj izbornih predmeta, predavanja i interaktivnih radionica.
Ovogodišnji tečajevi će obuhvatiti područja matematike i logike, ljudskih prava, kemije, političke filozofije, međunarodne politike, ekonomije, medija i novinarstva, urbanih studija, umjetnosti i psihologije.
Cilj programa je poboljšati samopouzdanje sudionika kroz kritičko i kreativno razmišljanje, liderstvo, timski rad, poduzetništvo, multikulturalno razumijevanje i društveni angažman, uz jačanje znanja engleskog jezika. Od samog osnivanja 2014. godine, program je uspješno održan za sedam generacija sudionika te je okupio preko 280 mladih. Do sada, svi usudionic su ocijenili program kao izvrstan te 2/3 njih odluči ponovno pohađati MSYP iduće godine. Program je u potpunosti neovisan te nema afilijacija s bilo kakvim političkim, religijskim i privednim subjektima.
Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/sci-tech/obrazovanje/besplatni-ljetni-obrazovni-program-za-mlade/347946