BH karatisti novačno podržani od Ministarstva kulture i sporta KS

Foto: Vlada KS / Prijem bh. karate reprezentativaca

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je izdvojilo 51.000 maraka za odlazak bosanskohercegovačkih reprezentativaca na Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.
Ministar Mirvad Kurić danas se susreo sa reprezentativcima Bosne i Hercegovine koji će se takmičiti u glavnom gradu Čilea među 1.557 sportista iz stotinu država svijeta.
“Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je obezbijedilo potrebna finansijska sredstva klubovima za vaše nastupe, i time osiguralo vaš odlazak na ovo veliko svjetsko takmičenje”, poručio je Kurić.

Foto: Vlada KS / Prijem bh. karate reprezentativaca

Kako je navedeno u saopštenju, sa Kurićem su razgovarali Džan MahmutovićMahir DžuhoHamza UturljaFaruk SijarčićEldin HajdarpašićAlija DelićFaruk KadrićNejra SipovićEmina Sipović i Amila Beganović.
Pored navedenih, Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju će predstavljati Ilma RahmanovićFaruk KadrićAjdin SivroSandro KrešićMarina KurtešSadin MulahalilovićTomislav KatićEmma SelmanElvedina HalilovićHamza ČajićStefani KrešićSenaid Veladžić i Maja JuričićDino Ružnić i Sanjin Orlić, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.
 
Izvor: radiosarajevo.ba