Tuzla: Akcija darivanja knjiga za Teočak

Opština Teočak jedna je od rijetkih bez biblioteke i mjesta u kojem građani mogu da posuđuju knjige. Forum građana Tuzle je inicirao akciju prikupljanja knjiga, kojoj su se pridružile i naše mačke.

Naime, ove godine je Opština Teočak dobila Bosanski kulturni centar, a u sklopu njega postoje kapaciteti za otvaranje biblioteke. Tokom svojih redovnih aktivnosti u Teočaku, uposlenici Foruma građana Tuzle su se odlučili da pomognu ovu opštinu i ojačaju njene kulturne kapacitete.

“Od 19.12.2019. godine u našim prostorijama smo započeli sa akcijom prikupljanja knjiga za otvaranje biblioteke u Teočaku. Tokom radnih dana u periodu od 09:00 do 15:00 svi građani Tuzle, ljubitelji pisane riječi i voljni da pomognu građanima Teočaka u namjeri da konačno dobiju biblioteku. Ovom akcijom podstičemo i kulturu čitanja..” – govori za naš portal Danijel Stjepanović, uposlenik u Forumu građana Tuzla.

Dolaze nam praznici i vrijeme je darivanja. Svako od nas u svome domu ima knjigu, koja može postati dio teočanske biblioteke! 
Podržimo ovu akciju!
Akcija će trajati do 10. januara 2020. godine, a knjige možete donjeti u kancelarije Foruma građana Tuzle i ORC Tuzla, svakog radnog dana u periodu od 09:00 do 15:00. Ukoliko ste u mogućnosti značajnije podržati ovu akciju, javite nam se na CAT BiH profilu.
Kancelarije se nalaze na tuzlanskom Korzu, iznad Narodne apoteke, na adresi HadžiBakirbega Tuzlića 1, Tuzla.
Hvala ti što podržavaš kulturne inicijative!