Blogeri Jack i Lauren: Putuju, fotkaju se i uživaju na predivnim destinacijama

Jack Morris (29) i Lauren Bullen (27), travel blogeri, pokazali su na YouTube fanovima svoju kuću i što sve imaju u njoj.


Univerzalni utikači instalirani su svuda, tako da par može puniti njihovu vrijednu opremu za fotoaparate, prijenosna računara i telefone gdje god sjedi.
– Trebalo je oko godinu dana da se kuća sagradi i bilo je puno posla. Željeli smo da ona bude fotogenična kako bismo tamo mogli snimati sadržaj – rekao je Jack.
– Ako radim Instagram Storyje u kupaonici, gdje pričam o izbjeljivanju zuba ili nečem drugom, želim da pozadina izgleda dobro – dodala je Lauren.
Prije osam godina Jack je napustio posao čistača tepiha i odlučio da mu treba neka avantura u životu. Tako je nakon neprestanog putovanja odlučio kupiti kameru i dokumentovati svoja putovanja.
– U početku nisam ni razmišljao da zarađujem na taj način nego sam samo želio podijeliti svoja iskustva. Zaista nisam očekivao da će se to pretvoriti u posao i da ću na tome zarađivati – ispričao je.
Lauren s druge strane vodi svoj blog pod nazivom ‘Gypsea Lus’.
– Kontaktirali su me brojni brendovi i prije nego sam počeo prihvatati ponude. Nije me bilo briga za zaradom, to je uvijek bio samo projekat koji sam radio zbog zabave. Na kraju su ponude sve više rasle, a neke su bile previše dobre da bi ih odbio – zaključio je Jack, a prenosi Daily Mail.