Bojan Dragišić, izvršni direktor Play Media Day: „Bili smo hrabri i odvažni, kada su mnogi drugi odustali“

U petak 04. i subotu 05. juna održat će se veliki komunikacijski događaj Play Media Day, po prvi put u kombinovanom formatu. O izazovima koje je donijela online i offline organizacija, partnerima koji su prepoznali značaj održavanja PMD šestu godinu zaredom i šta sve možemo očekivati od komunikacijske konferencije, govorio je Bojan Dragišić, izvršni direktor Play Media Day.

Koliko je bilo izazovno u samom jeku pandemije organizovati događaj poput Play Media Day i da li je bilo dileme treba li se uopšte održati?
Bojan Dragišić: Prošle godine smo u veoma izazovnom periodu uspjeli organizovati događaj u online formatu, koji je pratilo više hiljada učesnika, jer smo prepoznali potrebu da pružimo rješenja u oblasti kreativne industrije, koja mogu pomoći svima koji su u teškoj situaciji i u tom trenutku su se pitali kako nastaviti dalje. Ponudili smo više od 12 sati kvalitetnog programa, uz domaće, regionalne i svjetske stručnjake. U tom trenutku se ta odluka pokazala kao pun pogodak, te smo dobili mnogobrojne pohvale predavača i učesnika. Bili smo hrabri i odvažni, kada su mnogi drugi odustali, na šta smo posebno ponosni. Godinu dana kasnije naš tim ima isti stav, a to je da se komunikacija nastavlja, jer prosto kreativna industrija je našla načine da se transformiše i prilagodi novonastalim prilikama. Uz pomoć Play Media Day konferencije pokušavamo učesnicima prezentovati primjere dobre prakse i savjete stručnjaka, koji su izvukli maksimum iz ovih otežavajućih okolnosti i razmijeniti znanja. Sama organizacija je dosta zahtjevnija, jer postoje određene procedure i epidemiološke mjere, kojih se moramo pridržavati, kako bi se svi osjećali bezbjedno. Ipak, sigurni smo da ćemo i ove godine opravdati očekivanja učesnika i uz edukaciju dodati i dozu zabave i nezaobilaznog networkinga.
Ko je sve prepoznao značaj održavanja Play Media Day za kreativnu industriju, te i ove godine podržao događaj?
Bojan Dragišić: Događaj poput ovog zahtijeva mnogo ulaganja u samu produkciju, te kvalitetno gostoprimstvo predavača i učesnika. Mi smo naše posjetioce navikli da budemo najbolji mogući domaćini, a tako će biti i ove godine. Veliku zahvalnost dugujemo podršci programa BHRI, USAID Bosna i Hercegovina i IOM Bosna i Hercegovina, koji su prepoznali značaj održavanja Play Media Day-a i koliko je važan kontinuitet. Upravo zahvaljujući ovom partnerstvu ove godine bićemo u prilici da dobijemo novu priliku za edukaciju. Ovog puta za razliku od prethodnih godina, konferencija je besplatna za sve učesnike putem online streaminga, na šta smo posebno ponosni. Uz naš događaj je i već tradicionalno i Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini, kojoj se ovom prilikom zahvaljujem na podršci, te Sara voda, Avon, Teleklik i Triontel.
Ovo je prvi put da će se događaj održati u kombinovanom formatu – koje sve izazove je donijela online/offline organizacija PMD06?
Bojan Dragišić: Zbog novonastale situacije, bilo je izazovno napraviti balans. Ove godine donosimo kombinovan događaj na način da ćemo u CineStar Cinemas Delta Planet u Banjaluci imati 100 učesnika, dok ćemo sva predavanja istovremeno emitovati i online putem live streaminga, te je broj učesnika neograničen ove godine, a svi zainteresovani će putem www.playmediaday.com i društvenih mreža događaja biti u prilici da sve sadržaje prate potpuno besplatno. Novina ove godine je da ćemo trajati čak dva dana, jer zbog ograničenog broja učesnika, imamo samo jednu konferencijsku salu, a poznato je da smo publiku navikli na mnogo više sadržaja. Upravo iz tog razloga produžili smo trajanje, tako da nas očekuje više od 15 sati programa tokom 04. i 05. juna. Za ovakav poduhvat je potrebna mnogo kvalitetnija priprema, kako bi imali stabilan streaming, kao i tehnička podrška koja može da odgovori svim izazovima novog formata događaja. Ipak, događaj koji je pred nama prezentovat će sav trud i kreativnost, koje nije nedostajalo i ove godine kada je u pitanju naš tim, koji stoji iza ovog Play Media Day 06 i ulaže mnogo napora da publika bude zadovoljna sadržajem koji prezentujemo.
Šta sve novo možemo očekivati ove godine od šestog Play Media Day-a?
Bojan Dragišić: Učesnici koji budu fizički prisutni na događaju imat će priliku da prisustvuju predavanjima u najvećoj sali CineStar Cinemas Delta Planet, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, kao i da isprate i dodatne sadržaje u vidu podcast zone, te promocije naših partnera, kao i lounge zonu. DJ Vladimir Mačkić će zabavljati sve učesnike u pauzama između predavanja, na terasi multipleksa. Zajedno sa našim partnerima, pripremili smo i mnogobrojne poklone. Uz našeg partnera City Gecko, postavit ćemo i instalacije u vidu pametnih klupa, kako na samoj sceni, tako i u drugim konferencijskim pozicijama. Pripremamo zanimljivu i kreativnu scenografiju, koja prati vizuelni koncept ovogodišnjeg događaja. Publika koja bude online uz nas, biće u prilici da prati kvalitetan program i predavanja iz udobnosti svog doma ili kancelarije, gdje god da se nalazi, ali i da putem društvenih mreža ostavi impresije o predavačima, što će nam definitivno dati uvid u kvalitet samog programa, koji smo vrijedno pripremali. U toku su finalne pripreme. Svim učesnicima, željnim znanja napominjemo da je događaj besplatan, te se nadamo da ćemo i ove godine opravdati očekivanja učesnika.
Vidimo se na šestom Play Media Day 04. i 05. juna u Cinsetar Cinemas Delta Planet u Banjaluci, ali i online putem sajta www.playmediaday.com.
Komunikacija je beskonačna!
(media-marketing.com)