CAT PONOVO NAGRAĐUJE: KO JE TVOJ SUPERHEROJ? PODIJELI GA SA NAMA I OSVOJI PAMETNI SAT

U sklopu projekta “CAT” otvoren je nagradni konkurs za najbolju priču, meme, stripove, crteže, pjesme i druge vidove umjetničkog izražaja na temu “Moj superheroj mira” !

Navikle smo vas da svakog mjeseca dijelimo nešto! Ovoga puta je red došao i na pametne satove, koje dijelimo mladima koji se odvaže sa nama podijeliti priču o svom superheroju ili napraviti MEME sa porukom koju mora vidjeti čitava BH javnost!
TAKMIČENJE 1:
Imaš svog superheroja? On je stvaran, možda je to neko iz tvoje sredine, neko od tvojih prijatelja? Ili je to ipak neko ko stanuje samo u tvojoj mašti? Predstavi nam svog superheroja kroz priču, fotografiju, strip, crtež, pjesmu ili bilo koji drugi vid umjetničkog izražaja na temu “Moj superheroj mira” i osvoji “pametni sat”.

USLOVI ZA UČEŠĆE U TAKMIČENJU:

1. Starosna granica za učešće do 30.godina starosti.
2. Rok prijave do 25.10.2019.godine u 23:59h
3. Originalan dizajn na zadanu temu i CAT simbolima (mačke).
Najkreativniji radovi će biti objavljeni na našoj web stranici , a nagradit ćemo 2 najbolja.
Svoje radove možete poslati na mail: catbih@hotmail.com, najkasnije do 25. oktobra.
TAKMIČENJE 2:
Znaš kako kreirati “meme” i imaš super dobru poruku koju bi želio poslati u BH javnost? Pravila nagradne igre su jednostavna:

  • Napravi meme sa porukom koju želiš poslati BH javnosti
  • Pošalji e-mail na catbih@hotmail.com sa naznakom: “Takmičenje za najbolji meme publike u oktobru”
  • Zaprati našu Instagram i Facebook stranicu gdje ćemo objaviti pobjednike!
  • Ukoliko nemate ideja – naša Instagram stranica će vam sigurno biti od velike pomoći!

 

SREĆNO MAČIĆI !

 

VIŠE O PROJEKTU:

CAT (Građani protiv terorizma) je inicijativa mladih iz Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine (Bijeljina, Brčko i Tuzla) okupljenih oko ideje da na društvenim mrežama daju svoj doprinos u izgradnji mira i borbi protiv radikaliziranja društva, koje vodi u nasilni ekstremizam i terorizam.
Svoju popularnost dugujemo našim protagonistima, mačkama, koje svoja razmišljanja dijele sa širokim auditorijumom BH javnosti – te su samo tokom prošle godine uspjele dopreti do preko 2 miliona različitih korisnika sa sadržajem koje su osmislile i podijelile sa njima. U trenutku pisanja teksta, ova inicijativa je najveća internet inicijativa za mlade u Bosni i Hercegovini. Na njoj radi 10 mladih, koji ne samo da dolaze iz različitih sredina iz BiH, već su i različiti profili studenata i mladih ujedinjeni oko zajedničke ideje da mačke mogu graditi mir u Bosni i Hercegovini.
Pored aktivnog života na društvenim mrežama, mačke se trude da svoje znanje, iskustva i motivaciju za kontinuiran rad na gradnji mira u Bosni i Hercegovini prenesu i kroz organizaciju raznih aktivnosti, uglavnom usmjerenih ka mladima. Do sada su realizovani treninzi i edukacije za mlade iz Viteza, Foče, Brčkog, Tuzle, Srebrenika, Živinica i Zvornika, koji su po uzoru na naše mačke osmišljali i kreirali svoje kampanje na društvenim mrežama za svoje lokalne zajednice. U budućnosti planiramo organizovati još mnogo sličnih aktivnosti, a jedna od njih koja nas očekuje u novembru jeste i dvodnevni događaj/festival mira u Tuzli – MAČKOGRAD.
Svoj doprinos i podršku, najjednostavnije možete dati prateći nas na našim stranicama:
FB ( http://www.facebook.com/CATBiH),
WEB-u ( https://www.catbih.ba ) i
Instagramu (https://www.instagram.com/citizensagainstterrorism/)
ili angažujući se u pravljenju sadržaja (meme, video, fotografija, tekst, priča itd.) koje će naše mačke nesebično podijeliti sa širokim audotorijumom u BiH i regionu!
 

Posljednji postovi