CAT ponovo objavljuje nagradni konkurs za mlade!

U sklopu projekta Citizens Against Terrorism otvoren je nagradni konkurs za najbolji reels video u trajanju od 15 do 30 sekundi na temu “Problemi koji me muče u zajednici ” !


Mladi okupljeni oko inicijative CAT (Građani protiv terorizma) pozivaju sve kreativne mlade građane/ke Bosne i Hercegovine da se aktivno uključe u izgradnju mira u našoj državi i razmisle na koji bi način mogli doprinijeti poboljšanju svoje zajednice! Koji su problemi koji Te muče u zajednici? Da li će biti bolje ili gore? Kako možeš doprinijeti da bude bolje?
Sve što je potrebno jeste da dostavite video snimak (REELS) koji treba biti u uspravnom formatu od 15-30 sekundi u kom ćete iznijeti probleme koji vas muče u vašoj zajednici.
Svi radovi će biti objavljeni na našoj instagram stranici, a 5 reels snimaka koji budu imali najviše pregleda i lajkova, u roku od 5 dana od postavljanja na našem profilu, će biti u prilici da osvoje vrijedne nagrade!
Radove možete poslati na mail: catbih@hotmail.com, najkasnije do 27.06.2021.godine do 23:59h.
Pobjednici će biti objavljen na Instagram stranici CAT.BiH, najkasnije do 4.7.2021.
USLOVI ZA UČEŠĆE U NAGRADNOJ IGRI:

 1. Follow @cat.bih i ©orc_tuzla
 2. Tagovati 3 prijatelja u komentar
 3. Dostaviti orginalni video koji prije nije bio postavljan na društvene mreže
 4. Poslati e-mail: catbih@hotmail.com sa naznakom: NAGRADNA IGRA – Problemi koji me muče u zajednici
 5. U e-mailu napisati: Ime i prezime, broj telefona, adresu prebivališta (ulica, grad i poštanski broj).
 6. Rok prijave do 27.06.2021. godine u 23:59h

*Vaši radovi će biti objavljeni na našem Instagram profilu na Reels-u!
Pustite kreativnosti na maštu i sretno mačići!
 
 
VIŠE O NAMA:
Dopusti nam da ti se predstavimo u nekoliko narednih redova, a onda slobodno možeš nastaviti surfati kroz stranicu u potrazi za “meme-ovima”, videima i tekstovima koje smo vam pripremile.
Naša misija je započela u martu 2017. godine, kada smo odlučile koristiti naše njuške u borbi protiv radikalizma koji vodi ka nasilnom ekstremizmu i terorizmu. Tako je. Igrali smo na emocije, znamo da nas volite <3
Od osnivanja naše prisustvo na internetu je u potpunosti unikatno i drugi nas prepoznaju kao brend, koji na alternativne načine dolazi do svojih “mačića”. Zajedno sa njima zagovaramo mir i osuđujemo negativne pojave na društvenim mrežama poput:

 • Radikalizma koji vodi ka nasilnom ekstremizmu i terorizmu
 • Govora mržnje
 • Fašizma
 • Šovinizma
 • Ekstremističkih pokreta i svih drugih pojava koje smatramo opasnim po naše mačiće <3

Pored naše vjerne publike, “mačića, naš rad su prepoznale mnoge organizacije civilnog društva iz BiH i regiona, ali i međunarodne organizacije. Zahvaljujući njihovoj podršci dobili smo mogućnost prezentovati našu zajednicu na velikom broju konferencija i događaja za mlade.Svoj doprinos i podršku, najjednostavnije možete dati prateći nas na našim stranicama:
FB-u ( http://www.facebook.com/CATBiH),
WEB-u ( https://www.catbih.ba)
Instagram-u (https://www.instagram.com/cat.bih/)
TikToku-u (https://www.tiktok.com/@cat.bih)
YouTube-u (
https://www.youtube.com/channel/UCe13ftMJEdnjVLAbcWr-TDw)
 
Naš tim možeš upoznati na sljedećem linku ili angažujući se u pravljenju sadržaja (meme, video, fotografija, tekst, priča itd.) koje će naše mačke nesebično podijeliti sa širokim audotorijumom u BiH i regionu!
Sretno!