Djeca sa teškoćama u razvoju dobila priliku da ostvare svoj san!

Luka, Filip, Antonio, Kristijan, Vice i Ante nogometaši su Hajduka koji aktivno sudjeluju u projektu Special Power League, pokrenut na inicijativu udruge Akademija zdravog življenja. Ideja projekta jest motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sport aktivno integriraju u društvo.

Osmišljen je na temelju činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom, a za cjelogodišnje bi aktivnosti klubovi koji su uključeni u projekt osiguravali trenere. HNK Hajduk uključio se u ovaj projekt i hvalevrijednu inicijativu, mladi hajdukovci vesele se svakom treningu na terenima Otvorene škole, a Klub im je osigurao svu potrebnu opremu i uvjete kako bi im se omogućio neponovljiv doživljaj.
– Sretni smo što smo se mogli uključiti u ovu predivnu priču. Potrudili smo se osigurati im prostor te omogućiti im sve potrebne resurse, od trenera do terena i ostalih rekvizita. Treninzi se odrađuju pod stručnom prismotrom trenera jednom tjedno, prilagođeni njima i njihovim sposobnostima. – rekao je Ante Rađa, voditelj Otvorene škole HNK Hajduk.
Hajdukova momčad sudjelovala je u studenom prošle godine na turniru u Osijeku, a na ljeto je planirana i organizacija novog turnira u Splitu.
– Oduševljeni su, niti ne spavaju naročito kad znaju da ih čeka sutra trening. S velikom radošću dolaze na svaki trening, dresovi su složeni večer prije. Drago nam je da i oni uživaju u svemu tome – poručio je Davor Bučević, predsjednik Udruge za sindrom Down 21 Split i otac našeg dragog zaposlenika Luke koji je aktivni sudionik ove cijele hvalevrijedne priče i inicijative.
GALERIJA

Preuzeto sa: hajduk.hr