Društvene mreže i selfieji su spasili ovu slatku životinju od izumiranja


QUOKKA je preslatko malo stvorenje koje izgleda kao hibrid koale i valabija. Ima osmijeh koji će vas razveseliti kada vam je najteže i preslatku njuškicu. Poznata je i kao najveselija životinja na svijetu. Veličine je domaće mačke, a usta su joj smještena tako da uvijek izgledaju kao da se smiju.
Zbog neodoljive slatkoće qoukke su postale jako popularne i ljudi obožavaju raditi selfieje s njima i fotkati ih. U Australiji im je preostalo samo 50% prirodnog habitata, a ugrožavaju ih i predatori te ih je tanka linija djelila od izumiranja. Trenutno ih najviše ima na Rottnest Islandu, gdje uživaju u slobodi i bez straha od predatora.
S ljudima su vrlo opuštene i vole se fotkati, a baš takve fotke su ih proslavile jer je u zadnjih 10 godina turizam na tom otoku porastao za 50% te se time omogućila i bolja kvaliteta života ovih slatkih životinjica. Uz pomoć društvenih mreža qoukke su postale poznate i zanimljive te osobe koje se brinu za njih imaju priliku educirati ljude o njihovom ponašanju i običajima.
Ako se ikada uputite na ovaj otok, imajte na umu da quokke ne smijete dirati, ali selfie uvijek možete napraviti pod uvjetom da vam quokka sama priđe. Nikada ih nemojte hraniti jer im ljudska hrana šteti. Poštujte ih i imat ćete lijepe uspomene, a one će nas i dalje uveseljavati svojim veselim fotkama po društvenim mrežama.

 
Izvor: mreza-mira.net