Dvije prijateljice pokrenule su brend preslatkih razglednica i ilustracija koje donose dozu pozitivnosti

Kada je na adresu našeg uredništva stigla preslatka motivirajuća poruka u potpisu brenda MxN Little Postcard Factory, nismo mogli odoljeti da ne saznamo više detalja o njemu.
Bio je to simpatičan način njihovog predstavljanja i početak jednog virtualnog razgovora.
Ovu kreativnu tvornicu čine dvije prijateljice, Mirna i Nera, a u njihovom potpisu na adresi @the_mxn_, pronaći ćete simpatične razglednice, čestitke, kao i motivacijske ilustracije.
U našim glavama je brend nastao prije sigurno godinu, dvije, ali čekale smo pravo vrijeme. Prije tri sedmice smo odlučile da je to to, jer obje volimo kreativne stvari i drago nam je da su i drugi prepoznali našu kreativnost.
Brend činimo nas dvije, Mirna i Nera. Nera je trenutno u Grazu, Mirna u Zagrebu, ali kao da će ijedna granica zaustaviti kreativu, smijeh i dugogodišnje prijateljstvo
.” – otkrila nam je Mirna.

Kreativni proces sigurno nije konvencionalan kod nas dvije. Obično se krenemo dopisivati o nečemu, onda meni padne na pamet neka verbalna vratolomka, pa se Nera nadoveže, skontamo šta bi mogla biti ilustracija, Nera svojim vještim ručicama nacrta, a na meni je sav copy. Uglavnom, planiramo šta bi htjele, ali copy i ilustracije nastanu spontano, virtualnim brainstormingom.” – nadodala je Mirna na naš upit kako teče njihov kreativan proces.

U našoj ponudi, koju možete checkirati na Instagramu, možete naći ilustracije razglednica, ali i motivacione i demotivacione poruke koje volim da namaštavam i pomislim da bi se mogle svidjeti i drugima. Svaku razglednicu koju vidite možete naručiti, a pripremamo i neke nove. Razglednice uvijek možemo i dodatno personalizirati.
Ono što je nama najvažnije, je to da sve što pišemo i crtamo dolazi iz srca i iskreno je.
Volimo reći da smo mi homemade&heartmade brend, i nadamo se da se to vidi.
” – prokomentirala je Mirna.

Djelić njenih radova upoznajte i kroz fotografije u nastavku.(hocu.ba)