Eat4Change Train the Trainers (TtT) trening

Obuka

18-22 septembar 2023 | Porkkalan leirikeskus, Finska

Pridružite se radionici Eat4Change Train the Trainers za evropske omladinske radnike. Dođite da naučite o metodologiji osnaživanja mladih, aktivnom građanstvu i liderstvu i produbite razumijevanje kako se aktivirati za klimu i održivu ishranu.

Eat4Change Obučite trenere
WWF Finska, u okviru evropskog programa Eat4Change, organizuje radionicu Train the Trainers za evropske omladinske radnike. Naš cilj je proširiti metodologiju osnaživanja mladih, aktivnog građanstva i liderstva, te produbiti razumijevanje kako se aktivirati za klimu i održivu ishranu. Α serija radionica “Obučite trenere” osmišljena je i organizirana širom Evrope pozivanjem predstavnika omladinskih organizacija da prisustvuju trodnevnom treningu s fokusom na osnaživanju mladih ljudi da se aktiviraju za zaštitu klime prihvaćanjem održivije prehrane i postaju aktivni građani za planetu.

Stoga ne propustite priliku da se pridružite treningu Eat4Change Train the Trainers (TtT) i postanete dio rastuće međunarodne mreže omladinskih radnika koji se bave zaštitom klime, osnaživanjem mladih i aktivnim građanstvom!

Zainteresirani ste za održivu ishranu i vjerujete da možete implementirati trening u svom timu? Ako jeste, molimo vas da popunite ovu prijavnu formu do 25. juna.

Trajanje & Lokacija

Radionica će se održati u Porkkalan leirikeskus od ponedjeljka 18. do petka 22. septembra. Ponedjeljak i petak su dani za putovanja.
Troškovi

Troškovi uključujući smještaj, pansion i putovanja (razumni / najekonomičniji putni troškovi), kao i sav materijal za učenje i troškove obuke, bit će pokriveni projektom Eat4Change.
Jezik

Radionica će biti na engleskom jeziku.
Šta mogu očekivati od treninga?

3 puna dana praktične, interaktivne obuke
Mnoštvo metoda, alata i aktivnosti koje se lako prilagođavaju i implementiraju kod kuće!
Važne osnovne informacije o klimatskoj krizi, održivoj ishrani, osnaživanju mladih, aktivnom građanstvu, promjeni ponašanja i još mnogo toga
Priručnik prilagođen korisniku koji će pratiti obuku plus puno dodatnih informacija i aktivnosti koje možete isprobati sa svojim mladim članovima.
Vrijeme u prirodi i prilike za umrežavanje s drugim omladinskim radnicima i stručnjacima!
Za koga je TtT dizajniran?

Trebalo bi da nam se pridružite ako…

Direktan rad sa mladima i/ili drugim omladinskim radnicima i organizacijama
Tražite da proširite svoje znanje i iskustvo u osnaživanju mladih i podržavanju aktivnog građanstva
Nastojite da u svoj repertoar uvrstite teme zaštite klime i održive prehrane
Želite biti dio dinamične evropske mreže omladinskih radnika i aktivnih građana.
Koji su koraci za prijavu?

Spremni za prijavu? Molimo vas da popunite formular za registraciju do 25. juna i u potpunosti odgovorite na pitanja kako bismo dobili najbolju sliku o vašoj kompatibilnosti.

Uspješni kandidati će biti obaviješteni u roku od 2 sedmice i dobiti dodatne informacije o putnim aranžmanima, pripremnom webinaru, detaljima o dolasku/odlasku, itd.

“Eat4Change ukratko”

Ko stoji iza Eat4Changea?

12 WWF ureda iz cijelog svijeta i AIESEC, najveća organizacija kojom upravljaju mladi, su partneri u ovom četverogodišnjem projektu Eat4Change koji finansira Evropska komisija.

Šta je cilj Eat4Change?

“Pomak ka održivijoj ishrani i proizvodnim praksama kako bi se doprinijelo ciljevima održivog razvoja i klimatskim akcijama”

Kako?

Podizanje svijesti mladih o utjecaju prehrane i njihovoj ulozi kao potrošača i aktivnih građana
Podsticanje mladih da…
Prihvatite održiviju ishranu
Uticaj na vršnjake

 

Preuzeto sa: mreza-mira.net

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“