Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu pokreće BLOG EFSA

S početkom nove akademske godine Ekonomski fakultet u Sarajevu donosi novitete. U okviru EFSA marketing strategije 2020–2022 redizajnirana je web stranica Fakulteta www.efsa.unsa.ba, u sklopu koje je pokrenut i BLOG EFSA.

Blog je zamišljen kao komentatorski tekst kratke forme u kojem autor iznosi lične stručne stavove i mišljenje o aktuelnim temama iz ekonomije. Planirano je da BLOG EFSA bude online platforma za nastavno osoblje Ekonomskog fakulteta, za redovno komentiranje aktuelnihekonomskih dešavanja. Smatramo da ćemo na ovaj način naš Fakultet aktivnije uključiti u javni diskurs o aktuelnim ekonomskim temama.
Ova godina je za sve nas donijela potpuno neočekivane izazove. Virus COVID-19 uticao je na sve nas, kako profesionalno, tako i privatno. Znamo da su izazovi s kojima smo suočeni brojni i raznoliki, povrh zdravstvenih rizika koje predstavlja virus. Veoma brzo smo svi prihvatili nove načine rada, komunikacije sa studentima, izvođenja nastave i ispita. Iako udaljeni, ostali smo i dalje povezani. Ova izolacija nas je podsjetila da zajedno udruženi možemo prebroditi sve izazove koju su pred nama.
Objavljivanje bloga je planirano jednom mjesečno (svaki drugi ponedjeljak u mjesecu), a vašoj pažnji preporučujemo prvi BLOG EFSA pod nazivom „Visoko obrazovanje u vrijeme pandemije“, čija je autorica dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Jasmina Selimović. Blog možete pročitati na http://www.efsa.unsa.ba/ef/bs/dogadjaji/blog-efsa.
(hocu.ba)