Ermin Brkić: Ljubav prema umjetnosti, sportu, mladosti, aktivizmu!

Zovem se Emin Brkić, rođen sam u Kaknju, gdje danas živim i pohađam drugi razred Srednje Tehničke škole “Kemal Kapetanović”.
Od malih nogu bavim se glumom i član sam Dramskog studija već deset godina. Iza sebe imam niz ostvarenih pozorišnih predstava koje sam rado izvodio sa svojim kolegama iz ansambla. Posjedujem brojne certifikate, priznanja, nagrade iz oblasti dramskog stvaralaštva i svoje dalje obrazovanje planiram usmjeriti ka tome.

Veliku ljubav gajim i prema sportu. Treniram odbojku više od sedam godina. Igram libera za selekciju kadeta i juniora. Bavim se slikarstvom i literaturom kroz Internacionalni klub “La Bohemina”. Imam nekoliko slika, a moji sadržaji su uvrštavani u knjige. Slikarstvo je nešto što me ispunjava i što mi omogućava da skrenem misli sa surove svakodnevnice koje sam itekako svjestan.
Smatram se aktivistom, a to potvrđuje moje djelovanje u nevladinim organizacijama. Član sam brojnih nevladinih organizacija kao što su: Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini, Udruženje mladih Nautilus, Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE, Vijeće učenika, Mreža vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona.
Volim kreirati projekte koji su prvenstveno korisni za moje vršnjake, lokalnu zajednicu, državu, ali i za mene samog. Projekte na koje sam najposnosniji su: “4 Mental Health”, “WTPaT”, “Youth Love Festival” i “Tišina glasno priča”. Volim upoznavati nove ljude, učiti i zabavljati se. Cilj mi je prenositi znanje i motivisati mlade ljude.
Svim mladim ljudima poručujem da se bore za svoja prava i da se uključe u proces donošenja odluka jer ako nećemo mi danas, ko će?
(mionama.ba)