Fare Network: Poziv za dodjelu grantova

Grantovi za aktivnosti koje promovišu različitost i inkluziju.
Foto: Ryu Voelkel/Fare Network
Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu Fare Network objavila je poziv za dodjelu bespovratnih grantova u sklopu oktobarskih sedmica akcije “Football People Action Weeks”. Finansijska sredstva u iznosu do 2.500 eura su namijenjena organizacijama za aktivnosti na lokalnom ili regionalnom nivou, kojima će se promovisati različitost i društvena inkluzija.
U proteklim godinama aktivnosti u sklopu “Football People Action Weeks” održavale su se širom svijeta, od Argentine, Brazila, Kameruna, Meksika, Vijetnama, Tajlanda, SAD-a, Južne Afrike i širom Evrope, a poznate su i po tome što ih podržavaju neki od najvećih fudbalskih imena kao što su Yaya Touré, Iker Casillas, Didier Drogba, Thomas Hitzlsperger, Marco Verratti, Giorgio Chiellini i Edinson Cavani, navode iz mreže Fare Network.
Sa više od 150.000 direktno uključenih učesnika i učesnica, te više od 2.000 aktivnosti u više od 60 zemalja, “Football People Action Weeks” daje šansu klubovima, savezima, navijačima i nevladinim organizacijama da zajedno podignu glas za antidiskriminaciju i inkluziju.  Fare Network također raspolaže i sa malim grantovima od 500 eura za društvene događaje kao što su turniri, panel diskusije, radionice, koje nose jasne poruke na kojima se zasniva ova kampanja. Osim finansijske podrške Fare Network pomaže učesnicima da razviju program, pronađu međunarodne učesnike i unaprijede vidljivost svojih događaja.
“Football People Action Weeks” će se ove godine održati u periodu od 10. do 24. oktobra. Krajnji rok za apliciranje je 11. august 2019.
Za male grantove možete aplicirati ovdje, a za velike ovdje.