FZZZ: Program sufinansiranja zapošljavanja 2021.

Federalni zavod za zapošljavanje je, putem svoje web stranice, objavio poziv pravnim i fizičkim licima da se prijave na projekat “Tražim poslodavca 2021”.

Više informacija o samom programu možete pronaći putem linka: Program sufinansiranja zapošljavanja 2021

Prijave po Programu će biti omogućene 26., 27. i 28.5.2021. godine, u periodu od 8:00 do 16:00 sati.

Mjera podrazumijeva sufinanciranje zapošljavanja osoba, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana otvaranja javnog poziva za ovu mjeru, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest (6) mjeseci ili dvanaest (12) mjeseci. Nezaposlena osoba iz ciljne grupe se prijavljuje na javni poziv unoseći tražene podatke o sebi u Obrazac – Tražim poslodavca (Obrazac TP) koji sadrži odgovarajuću šifru. Nakon što nezaposlena osoba pronađe poslodavca koji je spreman da je zaposli uz ovu mjeru, poslodavac se, također, prijavljuje za sudjelovanje u Programu putem linka na web portalu: www.fzzz.ba, unosi svoje podatke i obavezno šifru iz Obrasca – Tražim poslodavca (Obrazac TP) osobe koju namjerava zaposliti i druge potrebne podatke.

Poslodavac se odmah prilikom prijavljavanja na Javni poziv odlučuje za varijantu perioda sufinanciranja i broj osoba.
Kako bi korisnicima postupak apliciranja bio što jasniji, FZZZ je pripremio kratku prezentaciju koju možete pogledati na linku: Kako aplicirati na mjeru Tražim poslodavca 2021? Prezentacija sa uputama nalazi se na linku: Tražim poslodavca 2021.
Cilj ove mjere, koja je fokusirana na nezaposlene osobe, da se nezaposlenim osobama olakša integracija na tržištu rada i spriječi dugotrajna nezaposlenost, te da se pojača njihova motivacija i aktivnost u traženju posla, uz pomoć Obrasca za traženje poslodavca (Obrazac TP), čije je trajanje ograničeno do 60 dana od dana preuzimanja sa web portala: www.fzzz.ba.
Zavod poslodavcu mjesečno isplaćuje/refundira iznos od 450 KM za protekli mjesec u trajanju od šest (6) mjeseci ili dvanaest (12) mjeseci.