GRAS na Stupu organizuje kurs kolektivnog pretrčavanja šina

Slikovni rezultat za stup sarajevo
GRAS u sarajevskom naselju Stup organizuje prvi kurs prelaska tramvajske pruge bez gledanja i s minimalnim posljedicama. Kako iz ovog društva najavljuju, ovakav poduhvat je jedinstven u svijetu, te će, ukoliko prvi kurs dobro prođe, biti razvijan i u blizini drugih tramvajskih stanica, a kasnije i u drugim svjetskim gradovima.
“Mi smo preponosni i presretni što vam možemo pokazati kako se raste i razvija u pozitivnom svjetlu. Naime, naš kurs preživljavanja prelaska tramvajske pruge na mjestima gdje se ona ne smije prelaziti predstavlja idealan način početka obučavanja velikog broja stanovnika da prežive, ako im je mrsko da koriste druge vidove prelaska ove ceste koji su legalni i manje opasni. Ljudima je dosta toga da žive dosadan život u Bosni i Hercegovini i nerijetko pretrčavaju prugu bez da imaju osnovne vještine za preživljavanje koje im mi, po minimalnoj cijeni, možemo pokazati. Vrijeme je da naš grad postane prvo utočište velikih svjetskih poduhvata, pa ako ne možemo podučiti naše građane i građanke da koriste napravljeni prostor ispod same tramvajske pruge, onda ih bar možemo osposobiti da prežive dok trče s jedne strane ulice na drugu. U suštini mi na ovaj način i našim ljekarima pomažemo, da ne moraju jadni svaki dan nekog da tretiraju zbog ozljeda uzrokovanih svim ovim trčanjem” – izjavio je za naš portal Amir Uhljeb iz GRAS-a.
Podršku ovom projektu pružila je i Vlada Kantona Sarajevo uz napomenu da bi više voljeli da ljudi nauče koristiti saobraćajne prelaze ali kad već ne ide možemo i ovako.
Naglašavamo da ovo nisu stvarni događaji, već da je u pitanju satira.
Preuzeto sa:http://satro.info

Posljednji postovi