Hana Hukić, Konjic | slikarstvo

Mlada studentica Hana Hukić nam dolazi iz Konjica i ima 23 godine. Prva samostalna izložba pod nazivom “Buđenje”, bila je otvorena u februaru ove godine, u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic. Slikarstvom se bavi od djetinjstva, kao hobi, a između ostalog studira “Engleski jezik i knjizevnost” u Mostaru.

“Ono što mogu nazvati glavnim motivom i glavnom inspiracijom jeste trenutno stanje u kojem se nalazimo. Ova pandemija je dodatno u meni probudila neku želju za šarenilom. Nisam imala mogućnosti da ga iz svoje glave prenesem na svijet, ali zato jesam na papir. Motivira me mašta, boje i neka, da je tako nazovem ‘nestvarna stvarnost‘ “– kazala je Hana uoči otvaranja svoje prve izložbe u Konjicu.

Baviš se umjetnošću? ?‍??‍?
Pokaži svoj talenat, pošalji prijavu OVDJE

Inicijativu #FRKA (Fasadno Rekreativno Kreativni Artisti) osmislili su mladi ljudi iz 7 lokalnih zajednica (Brčko, Zenica, Foča, Prijedor, Zvornik, Gradačac, Novi Grad), okupljeni oko ideje ustupanja medijskog prostora umjetnicima/cama iz čitave BiH kroz zajedničku web platformu.
Bez obzira na dominantni fokus na društvene mreže i online djelovanje, također mladima iz cijele BiH u kontinuitetu nastoji pružiti i priliku za rad na terenu kroz aktivnosti koje promovišu umjetnost i kulturološke vrijednosti iste.
Mentorsku podršku na inicijativi pruža CEFE BiH.
Ova inicijativa je podržana od strane #BHRI, USAID Bosnia and Herzegovina, IOM Bosnia and Herzegovina
(frka.ba)