HUB: Došlo je vrijeme da studenti budu pokretači i nešto nauče profesore

Homework HUB, kao i u prethodnom periodu, tako i sada, podržava na sve moguće načine “borbu”, podršku, “bunu” za kvalitetnije obrazovanje, visoko obrazovanje.

U konstantnim razgovorima i diskusijama sa HUB porodicom, teže da probude svijest o važnosti kvaliteta obrazovanja, o lošem poimanju rokova, i ispita koji su ključne riječi, a ne kako i šta naučiti, i kako naučeno iskoristiti. Možda je došlo vrijeme da studenti budu pokretači promjene i nešto nauče profesore, a mogu mnogo toga!
I Homework HUB, kao prvi univerzitetski HUB u BiH, dio je “borbe” za bolje obrazovanje koji svakodnevno nailazi na otpore, ali istrajavaju i istrajat će, poručili su u statusu na FB stranici.
 – U narednih nekoliko postova, na satiričan način će pokušati podići svijest o važnosti obrazovanja, kvalitete nastave s jedne strane, i onog zla, zvanog “novac” koji kvari kvalitet. Ali, smatramo da kad bi se ljudi počeli mijenjati i odnosi, i novac bi sa obrazovanjem dobio na kvaliteti!
Stoga, #ScienceIsIn! I budimo svi aktivni sa konkretnim i realnim rješenjima. Za 30.000, kako ih za 2 godine ne bi bilo 10.000, napisali su predstavnici Homework HUB-a.
(studomat.ba)