Humanitarni koncert za javnu kuhinju “Obrok ljubavi”

Humanitarno udruženje “Mozaik prijateljstva” organizuje humanitarni operski koncert, u sklopu kojeg će se premijerno izvesti Donicetijeva opera “Rita”u kojoj će nastupiti Irina Subašić (sopran), Ahmed Juhić (bariton) i Josip Krajačić (tenor).
Premijera će se održati 14. marta u 20 sati u Kulturnom centru Banski dvor. Ulaznice po cijeni od 10 KM su puštene u prodaju u Banskom dvoru.
Sav prikupljeni novac od ulaznica biće preusmjeren u rad javne kuhinje “Obrok ljubavi”.

“Za realizaciju ovog projekta možemo biti zahvalni prije svega gospodinu Mladenu Matoviću koji nam je omogućio prostor u Banskom dvoru za samu premijeru kao i za  brojne probe koje se tamo već uveliko dešavaju. Zahvalni smo takođe našim donatorima Autoprevozu, Vili MIšić, firmi East Code, uštipkarnici GOOD FOOD, štampariji Point, cvjećari Kalea, medijskim kućama RTRS, Elta, Nes radiju, Big  radiju, Kontakt radiju, novinama Blic i drugima.  Možemo slobodno reći da je ova premijera od međunarodnog značaja za naš grad jer putem kulture ostvarujemo dobre odnose sa umjetnicima naših susjednih država. Kako Banja Luka nema priliku tako često da sluša operu u našem gradu, nadamo se da će ova saradnja nastaviti i dalje a takođe se proširiti i na druge gradove našeg regiona i šire”, naveli su iz udruženja.
Izvor: https://www.etrafika.net/

Posljednji postovi