Iskoristi priliku i prijavi se: Promocija eUPSHIFT

eUPSHIFT je zapravo online verzija UPSHIFT radionice čiji je kreator UNICEFov Ured za inovacije. Cilj UPSHIFT-a jeste osnaživanje mladih ljudi da postanu poketači pozitivnih promjena u svojim zajednicama.
Online Learning and Distance Learning...what's the difference?
UPSHIFT je radionica koja se temelji na UPSHIFT metodologiji. Mladi (uzrasta od 13 do 19 godina) koji žele učestvovati se prijavljuju u timovima od po 3 do 5 članova i prijavljuju problem na kojem žele raditi i koji žele riješiti. Na svakoj radionici učestvuje 10 timova koji rade s mentorom/kom prema UPSHIFT metodologiji na analizi i rješavanju problema s kojim su se prijavili. Sama metodologija je bazirana na Human-Centered Design metodologiji i vrlo je pristupačna i shvatljiva.
UPSHIFT se održava u preko 20 zemalja svijeta i od ove godine u BiH. Inače su to radionice uživo, no COVID-19 nas je sve natjerao na prilagodbu pa smo tako prebacili i prilagodili rad u online okruženju.
Stoga eUPSHIFT radionica traje 7 dana, radi se poslijepodne u prosjeku 1.5 – 2h na vrlo zanimljivoj aplikaciji. 8.dana radionice timovi prezentiraju svoja rješenja pred žirijem (UNICEF određuje žiri). Žiri zatim bira 5 timova koji će dobiti podršku za realizaciju svojih idejnih rješenja u iznosu od 3000KM + mentoring tokom perioda realizacije (3 mjeseca).
Svaka UPSHIFT radionica je usmjerena na jednu regiju naše zemlje pa tako ova Druga je usmjerena na Hercegovinu . Paralelno su otvorene prijave i za Treću eUPSHIFT radionicu koja je usmjerena na zapadni dio Republike Srpske. Poziv je otvoren do 22.oktobra,  a možete mu pristupiti putem linka: https://upshift.ba/2020/09/23/otvorene-prijave-na-drugu-i-trecu-eupshift-bih-radionicu/ – Na ovom linku je isto tako prijava za radionice.
U sklopu promocije ovog projekta organizujemo i informativne online prezentacije na platformi Zoom. Bilo bi nam zaista drago da prisustvujete jednoj od njih.
Terminima i prijavi za Zoom prezentacije možete pristupiti putem linka: https://forms.gle/6ZqpzbPz8RKtakb46
Ukoliko poznajete nekoga od mladih ili radite s mladima, bili bi vam veoma zahvalni da s njima podijelite ove informacije.
Na ovom linku možete pogledati izjave učesnika prve eUPSHIFT radionice: https://upshift.ba/izjave/.