Islamic Relief BiH: Pomozite najugroženije u posljednjim danima ramazana

Zahvaljujući podršci donatora, Islamic Relief je prošle godine obezbijedio ramazanske pakete za preko 9.600 korisnika širom BiH i omogućio sretnije dane kroz redovna stipendiranja za 1.682 djece u našoj domovini.

Početkom ramazana Islamic Relief Bosne i Hercegovine pokrenuo je svoju tradicionalnu ramazansku akciju prikupljanja sredstava za kupovinu ramazanskih paketa, stipendiranja djece bez jednog ili oba roditelja kao i prikupljanje pomoći za najugroženije u Jemenu, Siriji i Palestini.
Ovog ramazana 895 korisnika iz 31 zemlje širom svijeta uključujući Mijanmar, Siriju, Palestinu, Somaliju i Sudan dobili su ramazanske pakete koji su donirani iz Bosne i Hercegovine. Samo za Jemen, koji je trenutno centar navjeće svjetske humanitarne krize Islamic Relief BiH donirao je 376 prehrambenih paketa i ublažio glad za 2.632 osobe. Do kraja ramazana cilj je pomoći 17.000 najugroženijih korisnika u našoj zemlji, kao i prikupiti sredstva za godišnje stipendije za 92 djece bez jednog ili oba roditelja koja još uvijek nemaju donatora.

Poslanik a.s. je rekao: “Najbolja sadaka je sadaka u ramazanu.”

Uz poruku Mi smo Jedno – podijeli svoj ramazan, Islamic Relief BiH poziva sve koji su u mogućnosti da u posljednjim blagoslovljenim danima ramazana daju svoj doprinos ramazanskoj akciji i podrže napore da se ovog ramazana pomogne još više!
Vašu podršku možete pružiti na sljedeće načine:

  • Uplatom na račun: 186 000 107 243 4061

Primalac: Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo
Adresa: Jukićeva 75, Sarajevo
Svrha uplate: Navedite akciju koju želite podržati + Vaš kontakt broj ili email ukoliko želite biti informisani o projektima i radu Islamic Relief-a.

  • Lično u uredu: Jukićeva 75, Sarajevo
  • Online putem web stranice.
  • Pozivom na broj 17052 donirate 2 KM za ramazanske pakete
  • Pozivom na broj 17051 donirate 2 KM za jetimski fond
  • Pozivom na broj 090 292 099 donirate 3 KM za Jemen, Siriju i Palestinu

Više informacija možete dobiti putem maila donacije@islamic-relief.ba, putem telefona 062/000-120 ili na sljedećem linku.