Javni poziv za 4 učesnika za seminar u Albaniji, Durres, 22-29 April 2020

O projektu:
Hodati putem pomirenja koji osnažuje zajednice za mirno društvo (Walk On) projekat je izgradnje kapaciteta koji finansira Evropska unija u okviru programa Erasmus plus. Vodeća organizacija je Beyond Barriers Albanija u saradnji sa još pet partnera iz: Kosova-Objektiva, Sjeverne Makedonije-ICC, Srbije-EKC, Hrvatske-LDA Sisak i Bosne i Hercegovine-Mladi Volonteri.
Ovaj projekat ima za cilj da izgradi kompetencije omladinskih radnika, nastavnika, mladih i lidera u zajednici na zapadnom Balkanu, da se pozabave i rade na pomirenju, suzbijanju govora mržnje i promociji izgradnje mira. Izgradnja mira ne može biti postignuta ako ne radimo svi zajedno, stoga ovaj projekat predlaže iscrpan pristup uključivanju različitih aktera zajednice i njihovo opremanje vještinama i stručnošću za borbu protiv ovih negativnih pojava u njihovom okruženju.

Seminar:

Omladinski radnici će se okupiti kako bi konkretno istražili izazove i radili na načinima ublažavanja, intervencijama i budućim koracima na pomirenju i izgradnji mira. Uvodi se kratak pravilnik o politici i koristiće se dvije radionice za savjetovanje i obogaćivanje preporuka.

Ishod:

1. Tokom seminara, polaznici će izraditi „Priručnik za obuku nastavnika i omladinskih radnika – kako biti otporan na pomirenje, ne mrziti govor i promovisati izgradnju mira;

2. Prikupljaće se preporuke za pravilnik o politici

KRITERIJI:

– Samo učesnici stariji od 18 godina, bez gornje starosne granice 

– Omladinski radnici, volonteri, aktivisti

– Osnovno znanje engleskog jezika

– Motivacija za širenje rezultata projekta

– Rodna ravnoteža

Mobilna aktivnost projekta biće održana u HOTEL HORIZONT, Drač Albanija. Hotel je smešten na 22,5 km od međunarodne zračne luke Tirana (do aerodroma Rinas Majke Tereze trebaće 30 minuta vožnje automobilom) na obali Jadranskog mora. Mjesto se nalazi na 3 km od centra Drača. Gosti mogu da koriste veš; posluga u sobu i usluga peglanja na licu mesta. Teretana i fitnes centar su među sadržajima na licu mesta. Hrana će biti servirana u restoranu hotela na 1. spratu, gde se nudi veliki bife po vašem izboru za sve ukuse i dijetalne potrebe.

Svi zainteresovani treba da pošalju popunjen aplikacijski obrazac (Application-Form) putem e-maila: volonteriyia@gmail.com najkasnije do 20.03.2020. godine.