Jednim klikom do izvrsnih edukacijskih programa

HalPetovu platformu za korporativnu online edukaciju dosad je završilo više od 12 tisuća polaznika“Pandemijsko korona vrijeme”, u kojem smo se svi našli, definitivno nam je promijenilo životne i poslovne navike. Socijalno distanciranje donijelo je obvezni rad od kuće te istodobno obustavilo sve seminare i poslovne treninge zbog kojih smo često i putovali izvan mjesta rada. No, bez obzira na “novo normalno”, tvrtke i dalje imaju potrebu educirati svoje zaposlenike. Stoga je teško danas pronaći firmu koja ne razmišlja o poslovnim edukacijama na online platformama. Velike kompanije, pogotovo u financijskom sektoru, već odavno, uz klasične edukacije, koriste LMS platforme za provođenje internih edukacija. Mnoge kompanije su u zadnjih par godina osvijestile da je digitalizacija internog znanja nužnost, pa su napravile mali iskorak u tom smjeru. Istodobno, sve do prije par mjeseci, bilo je i mnogo kompanija koje nisu bile spremne krenuti na put digitalizacije internog znanja. Danas je sve drugačije, jer su sve tvrtke svjesne da se proces edukacije mora nastaviti, te da je u ovoj situaciji online edukacija najbrži i najprihvatljiviji kanal za prijenos znanja.


Digitalni prostor za učenje otvorio je i mnoga pitanja – kako odabrati online edukaciju i pratiti uspješnost, kako postići interaktivnost i optimalno trajanje, hoće li biti zanimljiva polaznicima i hoće li usvojiti ciljna znanja?Dobra je vijest da u Hrvatskoj postoji platforma za online učenje s dostupnim poslovnim edukacijama koja uspješno rješava sva ova pitanja, a samo jedan klik je dovoljan za početak online učenja koje, zbog svoje strukture, pruža korisnicima koristan i zanimljiv doživljaj.
Što je LPC® metoda?
Još 2008. godine u hrvatskom HalPet-u, kompaniji koja je već više od 20 godina prisutna na edukacijskom tržištu, a u posljednjih 10 godina intenzivno razvija online programe i svoj brend LPC online sustav za učenje, napisali su prvi scenarij za online edukaciju, za koji su znali da mora biti jasan, interaktivan, zanimljiv i primjenjiv. Tako je nastao “Learn, Practice, Communicate”, popularna LPC metoda.LPC je način učenja u tri pametna koraka. https://lpc.halpet.eu/hr/ . U Learn ( nauči ) dijelu korisnici dobivaju “must have” informacije na ciljanu temu, preispituju svoja dosadašnja iskustva i znanje, upoznaju se s tehnikama i alatima kroz konkretne korake i primjere, kombinacijom teksta, video i audio sadržaja i različitih oblika interakcije.

Practice ( uvježbaj ) dio korisnicima daje priliku da provjere što su naučili u Learn dijelu. Sadrži različite zadatke, a povratna informacija o uspješnosti dobiva se odmah. Communicate ( motiviraj se na primjenu) sadrži konkretne upute kako primijeniti naučeno i motivira korisnike na akciju..Od tada do danas, HalPet-ovi stručnjaci i treneri izgradili su sustav za online učenje LPC Business, aktivirali hrvatski edukacijski webshop – LPC online https://lpc.halpet.eu/hr/trgovina/ , izradili 119 LPC online programa ( 8 stupnjeva poslovnog engleskog jezika, 111 različitih online programa iz područja komunikacijskih vještina i osobnog razvoja) te 72 online programa za LMSove njihovih klijenata. Do danas je HalPet online edukacije završilo više od 12 tisuća polaznika. “Od samog početka razvoja online edukacijske usluge u HalPetu smo imali jasan cilj osigurati korisnicima, kompanijama i pojedincima ugodno i interaktivno online učenje s kvalitetnim sadržajima primjenjivima u svakodnevnom poslovanju te online sustavom koji je jednostavan, intuitivan i ugodan učenje i dostupan bilo kada i bilo gdje. Vjerujemo da će, nakon naših 12.000 zadovoljnih polaznika, male, srednje i velike kompanije i dalje koristiti LPC sustav za educiranje svojih zaposlenika”, kaže izvršna direktorica HalPet-a Melita Čolak Višnjić.

Kako koristiti HalPetov sustav za online učenje LPC online?
Sustavu se može pristupiti bez obzira na to jeste li poslovni subjekt ili individualac željan novih znanja i vještina. Osim što je dostupan 24/7 i omogućuje učenje putem raznih uređaja, sadrži pomno osmišljene lekcije i mikrolekcije, za koje zasigurno svatko može odvojiti vrijeme za vlastiti napredak. One ne traju dulje od 20 minuta, sadrže konkretne primjere i ilustracije i element gejmifikacije te omogućuju povratnu informaciju o usvojenom znanju kroz kvizove. S obzirom na to da je kupnja LMS-a i kreiranje vlastitih programa dugotrajan i skup proces, u HalPet-u imaju rješenje i za tvrtke koje nemaju svoj sustav za online učenje. One mogu unajmiti online sustav i programe iz područja komunikacijskih vještina i osobnog razvoja, poslovnog engleskog jezika i njemačkog jezika, koji im postaju odmah dostupni. Klijenti koji odaberu najam sustava (programa ) mogu jednostavno i brzo organizirati internu edukaciju, pratiti rad polaznika, imati uvid u povratne informacije i izvještavanje o napretku.Važno je istaknuti da online učenje nadvladava nedostatke klasičnog učenja pružajući onome koji uči, između ostalog, mogućnost samostalnog upravljanja količinom i dinamikom sadržaja, odabir najboljeg vremena i mjesta za učenje, interaktivan i multimedijski pristup u radu sa sadržajem te povratnu informaciju na naučeno. Za kraj predlažemo da posjetite LPC online, odaberete program za sebe ili steknite svoje prvo LPC iskustvo uz demo program Pozitivno razmišljanje – moja nova navika

Izvor:Hocu.ba