Jednodnevni trening za mlade “Reading Between the Lines” / “Čitanje između redova” Gradačac

Njemačka fondacija Hanns Seidel u BiH organizuje jednodnevni trening za mlade pod nazivom “Reading Between the Lines” / “Čitanje između redova”, koji će se održati u srijedu, 5.7.2023, u konferencijskoj sali Banja Ilidža u Gradačcu.

Poziv je otvoren za mlade ljude u dobi od 15 do 25 godina koji dolaze sa područja Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, sa fokusom na zajednice: Gradačac, Modriča, Orašje, Odžak i Brčko. Ova jednodnevna obuka osmišljena je da nauči mlade ljude da kritički konzumiraju medijski sadržaj u različitim formatima, od novinskog teksta, preko YouTube videa, do oglašavanja na stranicama društvenih mreža. Budući da su naši životi pod velikim utjecajem medijacije u različitim oblastima, medijska pismenost je ključna vještina koja pomaže u donošenju boljih odluka za sebe, svoju porodicu, naše profesionalno okruženje i društvo. Kroz ovu obuku polaznici/ce će naučiti kako da kontekstualiziraju medijski sadržaj i interpretiraju različite aspekte medijskog sadržaja.
Trenerica na događaju će biti prof. Vesima Čičkušić, doktor žurnalističkih nauka, a događaj će moderirati/facilitirati Ammar Grabić, izvršni predsjednik Omladinske novinske asocijacije u BiH (ONAuBiH). Radni jezik na treningu je BHS.
Organizator će obezbijediti refundaciju putnih troškova učesnicina/cama, radni materijal te hranu i osvježenje za vrijeme trajanja treninga. Zbog ograničenog broja mjesta prijave zaprimamo do petka, 30.6.2023. g. Svi odabrani/e polaznici/ce obuke će dobiti detaljne tehničke informacije putem maila najkasnije u ponedjeljak, 3.7.2023. g. Fondacija Hanns Seidel će polaznicima/cama treninga obezbijediti potvrde o učešću na istom.
U slučaju bilo kakvih pitanja i/ili nedoumica slobodno pišite na mail adrese: sijercic-e@hss.de; bosnien@hss.de
Prijavi se klikom OVDJE
„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“